اقامتگاه رنگارنگ!

 در آشنایی با توریستی ایران, گردشگری

نیازی به کندوکاو ذهنی ندارد، همین که نام هرمز را می‌شنویم، به یاد خاک‌های رنگارنگی که بر سطح جزیره پهن شده می‌افتیم. کافی است که عکس‌های این جزیره مسحور کننده را دیده باشید تا دلتان بخواهد با اولین فرصت به آن سفر کنید و از نزدیک ببینید تا باورتان شود.

موقعیت جغرافیایی اقامتگاه ماجرا:

اقامتگاه ماجرا در جزیره هرمز و در فاصله ۳۰ کیلومتری از بندرعباس (مرکز استان هرمزگان) جای دارد. اگر کوله بار سفر به این جزیره زیبا را بستید پیشنهاد می شود فصل پاییز، زمستان و اوایل بهار را برای این سفر هیجان انگیز انتخاب نمایید.

ماجرای، اقامتگاه ماجرا چیست؟

این اقامتگاه بخشی از پروژه «حضور در هرمز» بوده است. مرکز تفریحی-توریستی رونگ و کمپ فرش هم از بخش‌های دیگر همین پروژه‌ست که پیش از اقامتگاه ماجرا، اجرا شدند. اگر نگاهی به عکس‌هایشان بیاندازید، متوجه طراحی متفاوت و ظاهرا هماهنگ آن‌ها با محیط جزیره می‌شوید.

سازندگان هتل رنگی هرمز معتقدند این اقامتگاه مجموعه‌ای از گنبدهای خاکی به روش ابرخشت نادر خلیلی ساخته شده، امّا به جای اینکه به صورت یک تکّه، حجم بزرگی را به خودش اختصاص دهد، در مجموعه‌ای از فضاهای کوچک، خرد شده است. این خرد شدن بنا، باعث می‌شود اقامتگاه، هماهنگ با خانه‌های کم‌ارتفاع محلی قرار بگیرد و تسلّط عجیب و غریبی روی انسان نداشته باشد.(معضلی که در بسیاری از شهرهای کوچک با آن روبه‌رو هستیم؛ ساختمان تنومند هتل، بر تمام شهر سایه می‌اندازد و خُلق انسان را تنگ می‌کند.)

اقامتگاه ماجرا چگونه اقامتگاهی است؟

این اقامتگاه مجموعه‌ای از بناهای گنبدی است که هر کدام به رنگی از رنگ‌های خاک هرمز درآمده‌اند و همین امر سبب جذابیت و خاص‌بودن این اقامتگاه شده است. چند کلبه با سقفی گنبدی و با رنگی شاد و تماشایی در این مجموعه کنار هم جا خوش کرده‌اند و نظم در بی‌نظمی، شیوه اصلی چیدمان این کلبه‌ها بوده است. خبری از صف‌های منظم و با فاصله یکسان در میان کلبه‌ها نیست و با حضور در این مجموعه متوجه شیوه هسته‌ای بنا کردن خانه‌ها و پایندی به طراحی محله‌ای خواهید شد. علاوه بر بیرون خانه، در فضای داخلی نیز از رنگ‌های زنده و زیبای جزیره استفاده شده است.

رنگی بودن اقامتگاه:

در رنگ‌آمیزی داخل و خارج این کلبه‌ها، از رنگ‌های مصنوعی ساختمانی استفاده شده است و هرگز به منبع رنگ طبیعی جزیره دست‌درازی نشده است. تنوع رنگ در فضای داخلی، جذابیت شاد و دلنشینی به این اقامتگاه داده است و امکاناتی همچون تخت خواب، میز صندلی، مبلمان و… در این فضا برای اقامت مسافران فراهم شده است. پنجره‌های بزرگ اقامتگاه ماجرا، نور و انرژی جزیره را به داخل کلبه دعوت می‌کنند و سفر به هرمز را به اقامتی سراسر شاد و پرانرژی تبدیل می‌کنند.

بناهای اقامتگاه ماجرا:

خانه‌ها در اقامتگاه ماجرا برخلاف برج‌های عظیم هتل‌های چند ستاره، ارتفاع کمی دارند و بلندای این کلبه‌های رنگی با طراحی نامنظم زیبایی با یکدیگر متفاوت است. طراحی کلبه‌های این مجموعه به گونه‎‌ای است که خودش را با طبیعت یکی کرده و به زیبایی‌های آن تعرض نکرده است. طراحی این مجموعه با وجود ایجاد احساس امنیت در انسان، حس برتری سازه از طبیعت را منتشر نمی‌کند و در عین سادگی با اصولی مهندسی بنا شده است. از مزیت‌های این اقامتگاه، موقعیت مکانی آن در حاشیه ساحل و همسایگی آن با دریا است. آرامش حضور در ساحل خلیج فارس و اقامت در رنگی‌ترین کلبه‌های جزیره، یک شانس بزرگ است که در سفرتان به هرمز می‌توانید آن را تجربه کنید.

جاذبه های گردشگری در اطراف اقامتگاه ماجرا:

در اطراف اقامتگاه ماجرا بسیاری از جاهای دیدنی هرمز واقع شده‌اند و برای بازدید از آن‌ها به طی مسافت چندانی نیاز ندارید. یکی از این جاذبه‌ها، موزه دکتر نادعلیان است که در فاصله یک کیلومتری اقامتگاه ماجرا واقع شده است. قلعه پرتغالی ها نیز کمی آن ‌طرف‌تر و در شمال اقامتگاه ماجرا با فاصله تقریبی ۱٫۵ کیلومتر واقع شده است.دره رنگین کمان در جنوب غربی این اقامتگاه واقع شده است و تقریباً ۸ کیلومتر با آن فاصله دارد. غار رنگین‌کمان نیز در جهت جنوب شرقی با فاصله تقریبی ۸٫۵ کیلومتر جا خوش کرده است. جنگل حرا در شرق اقامتگاه ماجرا با فاصله تقریبی ۳٫۵ کیلومتر واقع شده است. ساحل لاک پشت‌ها با فاصله تقریبی ۸ کیلومتر در جنوب شرقی اقامتگاه ماجرا واقع شده است.

چند نکته که در سفر به هرمز و اقامتگاه ماجرا، نباید فراموش کنید!

  • تعرض به ثروت رنگارنگ جزیره، با شروع گردشگری در این منطقه هر روز بیشتر می‌شود و متأسفانه با این روند شاهد نابودی خاک هرمز خواهیم بود؛ بنابراین هرگز خاک و سنگ هرمز را با خودتان از این جزیره خارج نکنید.
  •  فراموش نکنید که این اقامتگاه پروژه‌ای گران‌قیمت نبوده و یکی از اهداف ساخت آن، جذب گردشگران در تمام طبقات اجتماعی و رواج فرهنگ ساده‌زیستی و شیوه زندگی بومی جزیره بوده است.
  • برای حرکت به سمت هرمز از جزیره قشم، حتماً قبل از ۷ صبح در اسکله ذاکری حضور داشته باشید. از این اسکله شناورها فقط دو بار در روز مسیر رفت‌و‌برگشت به جزیره هرمز را طی می‌کنند. هنگام برگشت از جزیره نیز باید قبل از ساعت ۳ بعدازظهر به بندرگاه هرمز بروید تا سوار شناور شوید و به اسکله ذاکری و جزیره قشم برگردید.
  • اگر قصد دارید که از بندرعباس به جزیره هرمز بروید، باید در ابتدا خودتان را به اسکله‌ حقانی برسانید. در اسکله حقانی اولین شناور به مقصد جزیره هرمز، ۷ صبح حرکت می‌کند و بعد از آن، هر دو ساعت، یک شناور به سمت این جزیره می‌رود و بازمی‌گردد.

________

گردآوری: مرسده رنجبر

اگر به بخش گردشگری علاقه مندید، از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید؛

روی لینک زیر کلیک کنید:

ویولا، اقامتگاه لوله ای!

Maahkhatoon97

____________________

Recommended Posts

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt