قبیله‌ ماسای مارا (پارت دوم)

 در آداب و رسوم, فرهنگ و هنر

سلام به ماه خاتونی های عزیز امروز میخوایم به ادامه مقاله هفته پیش خود یعنی (قبیله ماسای مارا) بپردازیم پس با ماه همراه باشید.

ماسایی‌ها آنیمیست هستند و برای طبیعت ارزش و احترام خاصی قائلند. از این رو، با حیوانات وحشی کاری ندارند. آن‌ها را نمی‌کشند. هر خاندان از این قبیله، گونه‌ای خاص از این حیوانات را به کنار خانواده خود آورده و به خوبی از آن نگهداری می‌کند.

سنت‌های عجیب قبیله‌های ماسای ماراها

بر اساس عقیده ماسایی‌ها، خداوند تمام گاوهای روی زمین را برای این قوم آفریده است. هر گاوی در هر نقطه‌ای از دنیا که باشد، متعلق به ماسایی‌هاست. به همین دلیل آن‌ها دزدیدن گاوها را حق خود می‌دانند. اگر گاوی ببینند آن را برای خود برمی‌دارند.

قبیله‌ ماسای مارا (پارت دوم)، ماه خاتون
مردان قبیله‌های ماسای مارا جنگجویانی برجسته هستند 

همیشه با خود سلاح حمل می‌کنند. شمشیر و نیزه از جمله رایج‌ترین سلاح‌های این قوم است. علاوه بر این، چما‌ق‌هایی با طول نیم متر نیز دارند. که از یک چوب محکم ساخته شده. بر روی سر آن یک برجستگی دیده می‌شود.

تف کردن بر روی نوزاد

یکی از عجیب‌ترین سنت‌های مردم این قوم، تف کردن آن‌ها بر روی بدن نوزاد است. ماسایی‌ها این کار را به معنای دعای خیر دانسته. و با این روش برای نوزاد آرزوی خوشبختی می‌کنند. آن‎ها معتقدند در صورتی که پس از تولد بچه به او تف نکنند، نوزاد نفرین خواهد شد.
تف کردن ماسایی‌ها در موارد دیگر نیز بکار می‌رود. جنگجویان قبیله‌های ماسای ماراها قبل از دست‌ دادن به بزرگان طایفه بر روی کف دست خود تف می‌کنند.

ختنه پسران در قبیله ماسای مارا

ختنه پسران قبیله‌های ماسای مارا در سن ۱۲ تا ۱۶ سالگی انجام می‌شود. پسران ماسایی نباید در حین عمل گریه کنند یا حتی درد خود را نشان دهند. در صورتی که علائمی از بروز درد در آنان مشخص شود، آن را نشانه ضعیف بودن دانسته و حتی ممکن است فرصت ازدواج خود را نیز از دست می‌دهند. زیرا دختران ماسایی دوست ندارند با پسران ضعیف ازدواج کنند. پسران تا چند ماه پس از انجام این عمل لباس سیاه به تن می‌کنند.
یکی از سنت‌های ماسایی‌ها، مراسم انوتو است که برای پسران جوان برگزار می‌گردد. در این مراسم پسران بیست‌ساله ورود به مردانگی را جشن گرفته و در کنار هم به اجرای موسیقی و رقص می‌پردازند.
ماسایی‌ها از سن پانزده سالگی پسران خود را به شکار شیر می‌برند. در صورتی که پسر بتواند یک شیر را شکار کرده و دندان آن را درآورد، نیرومند شناخته شده و آماده ازدواج می‎باشد. از دیگر شروط ازدواج برای پسران داشتن گاو است.

سوراخ کردن گوش و موسیقی و رقص 

از دیگر سنت‌های این قوم، سوراخ کردن گوش است. آن‌ها وزنه‌هایی بسیار سنگین را برای مدت طولانی به گوش آویزان می‌کنند تا سوراخ آن بزرگ‌تر شود و این را نشانه زیبایی می‌دانند. از دیگر کارهای عجیبی که این قوم برای زیبایی انجام می‌دهند، کشیدن یکی از دندان‌های پیشین فک پایین است.

موسیقی سنتی ماسایی‌ها، یک موسیقی بسیار ساده است که با شاخ کودو آغاز می‌شود. این موسیقی با آوازخوانی همراه است. در این آوازخوانی گروهی از خوانندگان به همراه یک خواننده تک برنامه خود را اجرا می‌کنند. تک‌خوان گروه، اولارانیانی نامیده می‌شود.
ماسایی‌ها رقص مخصوص به خود را نیز دارند. در این نوع رقص زنان ماسایی در کنار هم قرار می‌گیرند و مردان نیز در نقطه مقابل آن‌ها می‌ایستند و به آوازخوانی می‌پردازند. آن‌ها در حین آوازخوانی، سر، گردن و سینه خود را حرکت می‌دهند و سپس یک به یک به هوا می‌پرند و ریتم خاصی را دنبال می‌کنند.
ماسایی‌ها مراسم خاصی برای مردگان خود ندارند. آن‌ها اجساد را در مکانی بیرون از دهکده رها می‌کنند و حتی خاکسپاری نیز انجام نمی‌دهند.

قبیله ماسای مارا (پارت دوم)، ماه خاتون بسیاری از رسومات عنوان شده در بالا، از جمله دزدیدن گاوها، شکار شیر، گشاد کردن سوراخ گوش یا کشیدن دندان امروزه انجام نمی‌شود. این مسئله به دلیل فشار دولت کنیا بر قبیله‌های ماسای مارا و عدم انجام سنت‎‏های بیهوده است. کودکان ماسایی امروزه به مدرسه می‌روند و جوانان آن‌ها نیز در شهرها مشغول به کار هستند، هرچند هم‌چنان برخی از آداب و رسوم خود را حفظ کرده و به آن پایبند می‌باشند.

سخن اخر درباره قبیله ماسای مارا

در این مقاله به معرفی قبیله‌های ماسای مارا پرداختیم و اطلاعاتی در مورد نوع پوشش، آداب‌ورسوم و سنت‌های این قوم در اختیارتان قرار دادیم. این قبیله از جمله معروف‌ترین قبایل آفریقایی هستند که امروزه بیشتر در کنیا زندگی می‌کنند و در دشت‌های دامنه کلیمانجارو سکونت دارند. این مردم از تکنولوژی به دور هستند و تمایلی به زندگی مدرن ندارد.

آن‌ها سبک زندگی و نوع پوشش خاص خود را دارند که برای گردشگران بسیار جذاب است. این جذابیت باعث شده تا سازمان گردشگری کنیا اجازه بازدید از قبیله‌های ماسای مارا را برای گردشگران صادر کرده و از این طریق منبع درآمدی را نیز برای مردمان این قبیله فراهم کند. گردشگران محصولات مردم خریداری می‌کنند و از این طریق باعث درآمدزایی می‌گردند. آن‌ها با افراد قبیله عکس یادگاری می‌گیرند و از هم‌نشینی با ماسایی‌ها لذت می‌برند.

——————————————————————

اگر از این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.

قبیله ماسای مارا (پارت اول)

Maahkhatoon97 

جدیدترین ها

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt