گیاه بذرالبنج، نوعی مواد مخدر
بذر البنج که بنگ دانه نیز خوانده می شود گونه ای از بذر گیاه است که ویژگی های مخصوص به خود دارد. به طور کلی موارد استفاده از گیاه بذر البنج از برگ های خشک شده آن است. در منابع معتبر و مرجع خواص بی نظیری برای گیاه بذر البنج شمرده شده است. در ادامه با ماه خاتون همراه باشید.
بذر البنج در مقدار بسیار جزیی نیز خواص شگفت انگیز خود را به همراه دارد؛ این ویژگی های منحصر به فرد مخصوص این گیاه گمنام است. گمنام از این جهت که شاید کمتر کسی آن را بشناسد. از خواص این یگاه همین بس که از آن تسبیحی با نام سندلوس شور ساخته می شود که بسیار معروف و بی بدیل است.
بذر البنج چیست ؟
بذر البنج گیاهی سمی و دارای خواص فوق العاده است. در قدیم از برگ های آن استفاده می کردند. این گیاه از نظر ظاهری شبیه بوته است و از گیاهان علفی به حساب می آید. برگ هایش به شکل مثلث می باشد و نوک آن ها تیز است. بریدگی هایی که در برگ ها وجود دارند آن ها را به لبه هایی با اندازه نامساوی تقسیم می کند.
خواص کلی بذر البنج
این گیاه دارای خاصیت ضد تشنج و آرام کننده و مخدر بوده. از این جهت است که افراد معتاد هنگام عدم دسترسی به مواد مخدر دانه های این گیاه را پودر کرده و در خمیرنان گذاشته فرو میبرند و به حالت نشاط در می آیند اما از عواقب وخیم آن خبر ندارند.
این گیاه بازکننده مردمک چشم بوده و خواب آور نیز هست و افرادیکه به عللی نمی توان برای آنان مرفین تجویز نمود مانند بعضی بیماران عصبی و اختلالات دماغی از این گیاه استفاده میگردد. در سرفه های تشنجی، برنشیت های مزمن، دردهای عصبی، داءالرقص، نقرس، احساس چنگ زدگی در معده، هیستری (حمله، ترس)، هیجانات و بی خوابی می توان از این گیاه استفاده نمود. از روغن دانه های این گیاه بیشتر برای ضماد بخصوص در دردهای روماتیسمی، مفاصل و نقرس استفاده می شود.
ساختار بذر البنج
گیاه بنگ دانه تا ارتفاع هشتاد سانتی متری هم رشد می کند. برگ ها در پایین این گیاه بدون دمبرگ به ساقه وصل هستند. گل های زرد رنگی که بذر البنج دارد آن را به طور خاصی زیبا می کند. برگ ها نیز رنگشان سبز روشن است. یکی از روش های تشخیص این گیاه همین گل های زرد رنگ است. این گل ها در یک طرف ساقه با فاصله قرار دارند و در طرف دیگر به صورت گروهی هستند. بعد از مدتی گل ها به میوه تبدیل می شوند. در داخل میوه ها دانه هایی ریز قرار دارند که شکل هندسی آن ها گرد و رنگشان قهوه ای می باشد.
محل رویش و پراکنش گیاه بذر البنج
گیاه بنگ دانه یا بذر البنج در مناطق مختلفی مانند قاره آسیا، شمال آمریکا و آفریقا می روید. البته باید به این نکته اشاره کرد که این گیاه در سرزمین بالتیک و همچنین روسیه بصورت خودرو رشد میکند. شایان ذکر است انواعی از گیاه خودروی بنگ دانه در مکان هایی مانند خرابه ها و مزارع رشد میکند. گیاه خودروی بنگ دانه در جاهای کم ارتفاع تا مناطق کوهستانی رشد می کنند؛ البته مهد اصلی بنگ دانه در ایران است قابل ذکر است که در کشور ما حدود ۱۸ گونه آن وجود دارد.
قسمت هایی که از گیاه بنگ دانه که قابل مصرف است شامل ساقه و دانه و برگ آن است. این قسمت ها خصوصیاتی مانند حالت کرک مانند و یا بوی ناخوشایند دارند. همچنین قسمت های خوراکی مزه ای نمک مانند یا تلخ مزه دارند. گیاه بذر البنج پراکندگی زیادی دارد. محل رویش آن به طور کلی در اروپا، یوگسلاوی، مدیترانه، غرب، مرکز قاره آسیا، قاره آفریقا، قاره آمریکا و نیز در استرالیا است. بنگ دانه در بعضی جاها به عنوان علف هرز رشد می کند.
عوارض بذر البنج
این گیاه سرشار از آلکالوئید هاست در نتیجه به شدت سمی می باشد و ممکن است گاهی اوقات منجر به مرگ شود. سردرد، افزایش بزاق دهان، تشنج و استفراغ از نشانه های مسمومیت هستند. مصرف غیر خوراکی گیاه بنگ دانه و استنشاق بوی آن می تواند فرد را مسموم کند. گاهی اوقات اثرات ناشی از مصرف این گیاه به حدی شدید است که باعث مرگ می شود در مواردی که مسمومیت ناشی از مصرف خوراکی این گیاه باشد به میزان ۴ درصد کافئین یا مورفین با احتیاط استفاده می شود.
کارشناسان توصیه میکنند به علت این که آلکالوئید در بخشهای مختلف این گیاه به میزان یکسان نمی باشد و همچنین مقدار آلکالوئید در گیاهان قسمت های مختلف و گونه های مختلف و متنوع یکسان نیست از داروهای این گیاه که در داروخانه ها وجود دارند و طبق نسخه پزشک تجویز می شود استفاده کنند.
———————————————-
اگر از این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.