مهمترین دلایل زرد شدن سانسوریا
سانسوریا یکی از رایج ترین گیاهان آپارتمانی در بسیاری از خانه هاست. با شاخ و برگ های بلند و ظریف خود زیبایی خاصی دارد. این گیاه مقاوم برای خانه ها، ادارات و فضاهای عمومی انتخابی بسیار عالی است. با اینکه نیاز به مراقبت کمی دارد اما برخی اوقات بی توجی منجر به زرد شدن سانسوریا می شود.
این زرد شدن دلایل خاص خود را دارد که در ادامه مهمترین دلایل زرد شدن سانسوریا و روش هایی برای رفع آن را خدمت شما شرح می دهیم با ماه خاتون همراه باشید.
علت زرد شدن برگ سانسوریا
زرد شدن برگ سانسوریا میتواند علتهای مختلفی مانند آبیاری بیش از حد، نرسیدن نور کافی به این گیاه، دمای نامناسب، زهکشی ضعیف و… داشته باشد که ما در ادامه هر کدام از این روشها را بیان میکنیم.
آبیاری زیاد
برای فهمیدن علت زرد شدن برگ سانسوریا اولین چیزی که باید سراغش بروید، این است که ببینید آیا آبیاری را بیش از حد نیاز سانسوریا انجام میدهید یا خیر. با آبیاری زیاد و بیرویه معمولا زرد شدن برگ سانسوریا از بالا اتفاق میافتد.
منابع علمی موثق گیاهشناسی برای آبیاری سانسوریا هشدار میدهند که آبیاری زیاد از حد نه تنها باعث زردی گیاه سانسوریا بلکه مرگ آن را هم بهدنبال دارد؛ پس اگر همچنان به آبیاری زیاد سانسوریا اصرار دارید، بدانید که درواقع این کار شما برنامهریزی برای مرگ گیاه است نه مراقبت از آن.
اینکه چرا آبیاری زیاد باعث زرد شدن برگ سانسوریا میشود به این علت است که خاک بهصورت افراطی مرطوب میشود و در نتیجه اکسیژنی دریافت نمیکند و از طرفی به ریشه گیاه هم مواد مغذی نمیرسد و پوسیده میشود. در این صورت سلامت ریشه و خاک گیاه به خطر میافتد و برگها چون مواد مغذی لازم را از خاک و ریشه نمیگیرند یکی یکی اعتراضشان را از آبیاری زیاد با زردشدن اعلام میکنند.
شرایط نور ضعیف
نورضعیف میتواند علت زرد شدن برگ سانسوریا باشد. اگرچه گیاهان سانسوریا به زنده ماندن در نور کم معروف هستند، اما در نور روشن و غیرمستقیم بهترین عملکرد را خواهند داشت.
اگرچه درست است که این گیاهان مقاوم میتوانند در مناطق سایه زندگی کنند، اگر آنها را برای مدت طولانی در نقاط تاریک (مانند اتاق خواب) قرار دهید، ممکن است آسیب ببینند. اگر متوجه شدید که برگهای گیاهان زرد شده، در اولین مرحله آن را جا به جا کنید و در مناطق خنکتر قرار دهید.
نوسانات دمایی
گیاه سانسوریا با تغییر ناگهانی دما دچار شوک میشود و این شوک را با زردشدن برگهایش به شما میگوید؛ پس اگر در فصل زمستان دمای محیط به زیر ۱۰ درجه سانتیگراد رسید، انتظار نداشته باشید برگهای سانسوریا همچنان سبز باقی بماند.
کوددهی با توجه به نیاز گیاه
همیشه از فواید کوددهی برای رشد گیاهان شنیدهایم اما مهم است بدانید که همین کار مفید اگر مطابق نیاز گیاهتان نباشد، علتی برای زردشدن برگهایش میشود. درباره گیاه سانسوریا هم همین قضیه صادق است و باید کوددهیاش را در حد متعادل یعنی در فصل بهار و تابستان انجام دهید و در استفاده از تقویت کننده گل سانسوریا زیاده روی نکنید.
زهکشی ضعیف
اگر گیاه سانسوریا را فقط یک بار در ماه آبیاری کنید، زهکشی ضعیف میتواند منجر به مرطوب شدن خاک شود. هم یک ظرف نامناسب و هم خاک ضعیف میتواند منجر به مشکلات زهکشی شود.
انتخاب خاک نیز تأثیر بسزایی در زهکشی دارد و این گیاه خاکهای با زهکشی خوب و هوادهی خوب را ترجیح میدهند. اگر متوجه شدید که خاک گیاه شما برای مدت طولانی مرطوب میماند، بهتر است که خاک را عوض کنید و گیاه را دوباره بکارید. این کار میتواند کمک کند که شما گیاه تازهتر و سالمتری داشته باشید.
کمبود عناصر مغذی
کمبود عناصری مثل آهن و نیتروژن باعث از دست رفتن رنگدانههای سبز و زرد شدن برگهای سانسوریا میشود. برای حل مشکل کمبود مواد مغذی خاک سانسوریا، از کودهای متعادل NPK استفاده کنید.
تنگبودن فضای گلدان سانسوریا
وقتی سانسوریا رشد میکند، فضای زیادی را در گلدان اشغال میکند و باوجود تنگی فضا بعید است بهراحتی به مواد مغذی خاک دسترسی پیدا کند. اگر گیاهتان در چنین شرایطی رشد میکند، احتمالا پس از مدتی برگهایش زردرنگ میشود و برای درآمدن از این حالت باید گلدان بزرگتری را مهیا کنید. بهترین گلدان برای گل سانسوریا گلدانی است که هم اندازه یا کمی کوچکتر از خود گیاه و سفالی باشد.
پیشگیری و درمان زرد شدن سانسوریا
یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از زرد شدن برگها، نحوه مراقبت درست از این نوع گیاه است. موارد زیر میتواند به شما کمک کند که گیاه سالمتری داشته باشید:
- سعی کنید برای نگه داشتن این گیاه از ظرفی با سوراخهای زهکشی استفاده کنید.
- به یاد داشته باشید که گیاه سانسوریا خود را، فقط زمانی آبیاری کنید که واقعا به آبیاری نیاز داشته باشند.
- سعی کنید گیاه را در دمای مناسب نگه دارید.
- سعی کنید سانسوریا را در معرض باد یا تغییرات ناگهانی هوا قرار ندهید.
- مطمئن شوید که گیاه خود را به طور ناگهانی در معرض نور مستقیم و روشن قرار ندهید.
- دو فصل بهار و تابستان زمان خوبی برای کود دهی گیاه سانسوریا هستند.
- مراقب آفات حشرات باشید و به محض اینکه متوجه شدید آنها را از بین ببرید تا گیاه شما عمر طولانیتری داشته باشد.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.