عید نوروز در ترکیه چگونه است؟

ترکیه از همسایگان ایران است. نزدیکی این کشور به ایران موجب انتقال آداب و رسومی خاص از ایران به مردم منطقه شده است. نوروز میان مردم ترک زبان دنیا، رویدادی پذیرفته شده است. درواقع، برای استقبال از این رو خاص، مردم مقدماتی را فراهم می‌کنند. مردم ترکیه نیز، در تاریخ ۲۲ مارس و ۲۳ مارس، برای جشن گرفتن نوروز آماده می‌شوند.

در ترکیه، نوروز را به اسم سلطان نوروز یا نوروز سلطان می‌شناسند. مردم هر خطه از ترکیه، براساس آداب و رسوم خودشان برای استقال از سال نو نوروزی اقدام می‌کنند. در ادامه با ماه خاتون همراه باشید تا با آداب و رسوم سال نو در ترکیه آشنا شویم.

عید نوروز در ترکیه

شهرهایی که سال نو در ترکیه را جشن می‌گیرند.

نوروز که جشن باستانی ما ایرانیان است، توسط مردم برخی روستاها و شهرهای ترکیه جشن گرفته می‌شود. مهم‌ترین رویداد این جشن، روشن کردن آتش و رقص و پایکوبی درکنار آن است. مردم منطقه با روشن کردن آتش و پذیرایی از عزیزان‌شان، نوروز را جشن می‌گیرند. مردم ساکن در دیاربکر، شانلی اورفا، ماراش و مرسین اهالی مناطق شرقی ترکیه مثل آغری، ایغدیر، قارص و آرداهان، برای نوروز اهمیت زیادی قائل هستند. مردم شهرهای بزرگ‌تری مثل استانبول، آنکارا، ازمیر، آدانا نیز، در چنین روزی با تخفیفات و کمپین‌های جالب، مردم را تشویق به خرید می‌کنند و همچنین با برگزاری برنامه‌های شاد، کنسرت، طبخ شیرینی و پخش آن در خیابان‌ها، نوروز را شاد برگزار می‌کنند.

کارهای رایج در نوروز ترکیه چیست؟

تعطیلات نوروز در ترکیه چندان طولانی نیست. اما در همین زمان کم نیز، عده‌ای که عقاید مذهبی قوی دارند، برای زیارت از اماکن مذهبی و مزار رفتگان‌شان، اقدام می‌کنند. عده‌ای نیز با پخت غذا و شیرینی و پخش کردن آن در شهر و در بین محرومان، کار خیر مختص به این روز را به جا می‌آورند. رقص و پایکوبی و دورهم جمع شدن نیز، از بدیهیات این جشن است که در بسیاری از مناطق رایج است.

نوروز در ترکیه

نوروز در ترکیه؛ روز آواهای گوش‌نواز

یکی از کارهای جذاب دیگری که زمان عید نوروز در ترکیه انجام می‌شود، مراسمی به نام بایراک است که در این مراسم افراد در کنار هم جمع می‌شوند و هرکس آهنگ‌های محلی خود را می‌خواند. همچنین در کنار این کار، زنان به آشپزی پرداخته و این غذای پخته‌شده را بین مردم پخش می‌کنند تا خیراتی برای مردگان آن‌ها باشد. این مراسم به‌قدری برای بعضی از ساکنان روستاهای ترکیه اهمیت دارد که در صورت غیبت، وجه خوبی در میان افراد نخواهد داشت. پس نوروز امسال، اگر رهسپار دیار همسایه ترکیه شدید، فرصت را از دست ندهید و در بایراک شرکت کنید. در حلقه‌ی مردمانی مهمان‌نواز بنشینید، به ترنم موسیقی اصیل گوش فرا دهید. بی‌شک، بایراک تجربه‌ای ناب و به یادماندنی را برایتان رقم خواهد زد.

نوروز در ترکیه با نام سلطان نوروز در بهار می‌آید.

همان‌طور که اشاره کردیم خیلی از افراد در ترکیه، عید نوروز را با نام سلطان نوروز می‌شناسند و عقیده دارند در این روز دختری بسیار زیبا، صدای پابندش زمانی که دارد از کشور ترکیه عبور می‌کند و خیروبرکت را برای مردمان به همراه می‌آورد، در تمامی کشور شنیده می‌شود. افراد دیگری اعتقاد دارند که سلطان نوروز یک پرنده است که قابلیت این را دارد به انسان نیز تبدیل شود و اگر زمان عید نوروز بیدار باشند شاید بتوانند با سلطان نوروز ملاقات داشته باشند. این آیین و رسم بسیار زیبا در زمان عثمانی بسیار موردتوجه بوده است و در کل عید نوروز نیز جایگاه ویژه‌ای داشته است.

نوروز در ترکیه چگونه است؟

نوروز در مناطق مختلف ترکیه

شاید برای شما جالب باشد که درباره این آیین در قسمت‌های مختلف ترکیه اطلاعاتی داشته باشید مثلاً اهالی منطقه آغری برای رسیدن به یک طالع مثبت و تفسیر یک زندگی بهتر در سال جدید پارسی، فال‌گوش می‌شوند تا شاید چیزی عایدشان شود. در منطقه گیره سون، اهالی آن مراسمی به نام مارت بوزومو برگزار می‌شود که در آن روی حیوانات خود آب می‌ریزند تا خیروبرکت به روی آن‌ها سرازیر شود. مثلاً مردم ادرنه دقیقاً یکی از مراسم‌های ایرانیان را اجرا می‌کنند و آن مراسمی شبیه به چهارشنبه‌سوری است. آن‌ها هر چیز کهنه‌ای را در این مراسم آتش زده و از روی آن می‌پرند و زمان پرش از روی آتش برای تمامی افراد طلب سلامتی می‌کنند. جالب است بدانید که بیشتر آیین نوروزی پارسی در روستاهای ترکیه بسیار دارای ارزش است و در شهرهای بزرگ‌تر ترکیه مثل آنکارا، استانبول و آنتالیا شما شاهد تخفیف‌ها و مراسم موسیقی مثل کنسرت‌ها خواهید بود. تعطیلات در نوروز مثل ایران طولانی نیست و امکان دارد تنها ۲ یا ۳ روز باشد.

 


اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.

روی لینک زیر کلیک کنید.

 

Maahkhatoon97

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *