در تغذیه سالم, سلامتی

اگر به میگرن دچار هستید، احتمالاً می دانید که برخی غذاها و نوشیدنی ها می توانند باعث شروع دردهای میگرنی شوند که به آن ها غذای تشدید کننده میگرن می گویند. اما با وجود اینکه بسیار مهم است که بدانید از چه غذا هایی باید اجتناب کنید.

در این مقاله از ماه خاتون درباره غذاهای تشدید کننده میگرن صحبت می‌کنیم تا افرادی که به میگرن دچار هستند با مراعات و یا حذف این مواد غذایی از رژیم غذایی خود از ایجاد درد میگرنی جلوگیری کنند.

چرا غذا باعث سردرد می‌شود؟

عوامل مختلفی می‌تواند منجر به حمله میگرنی شود که یکی از آن‌ها مصرف برخی از مواد غذایی و انواع نوشیدنی‌ها است. اگرچه هنوز علت دقیق میگرن مشخص نشده است، اما به‌صورت تجربی مشخص است که خوردن برخی غذاها می‌تواند تغییراتی را در فعالیت مغز ایجاد کند و منجر به تحریک سردردهای میگرنی شود. این‌ غذاها درواقع بر رگ‌های خونی و سیگنال‌های عصبی شما تأثیر می‌گذارند و درنتیجه نوعی سردرد ضربانی که می‌تواند برای روزها ادامه داشته باشد و به میگرن معروف است را ایجاد خواهند کرد.

مهم‌ترین غذاهای محرک میگرن کدامند؟

شناخت غذاهای محرک میگرن می‌تواند به شما کمک کند تا کمتر دچار حملات میگرنی شوید و سردردهای شدید کمتر به سراغتان بیاید. البته دلایل مختلفی مانند استرس، داروهای مورد استفاده و… نیز می‌توانند منجر به حملات میگرنی شوند ولی یکی از عوامل مهم نیز سبک تغذیه شما می‌باشد. مهم‌ترین غذاهایی که منجر به تحریک میگرن یا بدتر شدن آن می‌شوند، عبارت‌اند از:

نوشیدنی‌های الکلی

نوشیدنی الکلیتحقیقات متعددی تا به حال نشان داده تمام انواع نوشیدنی‌های الکلی تاثیر منفی روی میگرن دارد(البته این تنها یکی از مضرات چنین نوشیدنی‌هایی است). بنابراین این عاقلانه نیست که خود را در معرض چنین خطری قرار دهید.

شکلات

شکلاتشکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است که ممکن است در برخی افراد باعث سردرد شود. البته برخی از کارشناسان فکر می کنند که در واقع برعکس این موضوع صادق است و ولع خوردن شیرینی ها نشانه میگرن است نه علت آن.

کافئین

کافئینمصرف بیش از حد قهوه و چای و حتی کم مصرف کردن آن، می تواند محرک میگرن باشد. کافئین یک شمشیر دو لبه است، زیرا افرادی که اغلب آن را مصرف می‌کنند، با قطع مصرف چای یا قهوه، ممکن است سردرد را تجربه کنند.

بنابراین بهتر است به نوشیدن چای گیاهی بدون کافئین روی آورید. قطعا این یک روش آسان نیست، اما اگر میگرن شما آزار دهنده ست، ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشد تا ببینید آیا این روش به کم شدن سردرد شما کمک می کند یا خیر.

شیرین کننده های مصنوعی

شیرین کننده مصنوعیبسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند. اینها جایگزین های قندی هستند که برای افزودن شیرینی به غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شوند.

آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی است که، مشکوک به ایجاد میگرن در برخی افراد است. پس اگر می‌خواهید از شیرین‌کننده‌های کم کالری اجتناب کنید، برچسب‌های مواد غذایی را بخوانید و از برخی غذاها و نوشیدنی‌های بسته‌بندی شده «بدون قند» مانند نوشابه‌های رژیمی، غلات صبحانه، پودینگ، ماست و ژلاتین دوری کنید.

پنیرهای کهنه

پنیرهای کهنهپنیرهای کهنه حاوی ماده ای به نام تیرامین هستند. زمانی شکل می‌گیرد که پیری غذا باعث تجزیه پروتئین‌ها شود. هر چه پنیر بیشتر کهنه شود، محتوای تیرامین بیشتر خواهد بود. تیرامین ماده شیمیایی دیگری است که گفته می شود باعث سردرد و میگرن می شود. پنیرهای معمولی که سرشار از تیرامین هستند عبارتند از: فتا، پنیر آبی و پنیر پارمزان.

غذاهای حاوی MSG

غذاهای حاوی MSGغداهای فرآوری شده دارای MSG یا مونوسدیم گلوتامات هستند. غذاهایی مانند فست فودها، چیپس، ادویه های مخلوط، سوپ های آماده، و محصولات نودل فوری می توانند محرک میگرن باشند.

غذاهای منجمد

غذاهای منجمدخوردن بیش‌ازحد غذاها و نوشیدنی‌های سرد یا منجمد مانند بستنی می‌تواند باعث ایجاد سردردهای شدید شود. شاید وقتی خیلی با سرعت یک بستنی قیفی را می‌خورید یا بعد از ورزش و گرمای بیش‌ازحد یک نوشیدنی خیلی خنک می‌نوشید این نوع سردردهای میگرنی را حس کنید.

سایر محرک‌های میگرن

محرک‌های میگرن فقط به غذا محدود نمی‌شوند و عوامل دیگری هم می‌توانند در آن دخالت داشته باشند. گاهی این عوامل بسیار بیشتر از رژیم غذایی، روی میگرن تأثیرگذار هستند. در ادامه چند نمونه از این محرک‌ها اشاره می‌کنیم که باید سعی کنید با تغییر سبک زندگی، آن‌ها را از زندگی خود حذف کنید.

استرس

افزایش یا کاهش چشمگیر استرس جسمی یا روانی می‌تواند باعث ایجاد میگرن شود. محققان دانمارکی دریافتند که اکثر افراد مبتلا به میگرن گزارش می‌دهند که حملات آن‌ها با استرس ارتباط دارد.

سایر محققان گزارش داده‌اند که بین ۵۰ تا ۸۰ درصد از افراد مبتلا به میگرن می‌گویند استرس باعث سردردهای میگرنی آن‌ها می‌شود.

کمبود خواب یا جت لگ

اختلال خواب یکی از رایج‌ترین عوامل محرک میگرن است. خواب ناکافی اغلب محرک حملات حاد میگرنی است. خواب بیش از حد هم یک محرک است که اغلب افراد آن را گزارش می‌کنند.

جت لگ یا پرواززدگی و تغییرات در برنامه‌ی کاری شما هم می‌تواند با شروع میگرن مرتبط باشد. بی‌خوابی شایع ترین اختلال خواب است که با میگرن مزمن همراه است. افرادی که میگرن مزمن و همچنین بی‌خوابی دارند، بیشتر در معرض اضطراب یا افسردگی هستند.

غذاهای محرک میگرن

گرسنگی یا کم‌آبی بدن

افرادی که میگرن دارند بهتر است از حذف کردن وعده‌های غذایی خودداری کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که حذف وعده‌های غذایی اغلب با شروع میگرن ارتباط دارد. هنوز مشخص نیست که چگونه این اتفاق می‌افتد. این مسأله احتمالا مربوط به کاهش سطح گلوکز خون است.

کم‌آبی بدن هم به‌عنوان محرک احتمالی میگرن مطرح شده است. ننوشیدن آب کافی با شروع سردرد ارتباط دارد.

مصرف بیش از حد دارو

استفاده‌ی بیش‌ از حد از داروها یکی از عوامل شایع در تحریک میگرن است.

افرادی که بیش از حد از مسکن‌های معمولی استفاده می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که از میگرن‌های گاه‌به‌گاه به میگرن مزمن مبتلا شوند. افراد مبتلا به میگرن اغلب از داروهایی مانند داروهای افیونی و بوتالبیتال استفاده می‌کنند.

بوهای غیرمعمول یا تند

افراد مبتلا به میگرن اغلب گزارش می‌دهند که بو‌های تند یا غیرمعمول باعث سردرد آن‌ها می‌شود. آن‌ها معمولا عطر را به‌عنوان یکی از عوامل محرک میگرن ذکر می‌کنند.

علاوه‌ بر این، حدود نیمی از افراد مبتلا به میگرن، عدم تحمل بو در هنگام حملات را گزارش می‌کنند. این پدیده به‌عنوان اسموفوبیا شناخته می‌شود و منحصر به افراد مبتلا به سردرد میگرنی است.

نور زیاد و صداهای بلند

برخی از افراد گزارش می‌دهند که نورهای زیاد، چشمک‌زن یا تپنده یا صداهای بلند ممکن است به‌عنوان محرک میگرن عمل کنند.

درمان میگرن با طب سنتی

درمان میگرن با طب سنتیطب سنتی نیز برخی از گیاهان دارویی را به‌منظور درمان سردرد‌های میگرنی معرفی نموده است که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • گیاه بابونه‌ی گاوی (Tanacetum parthemium)
  • گیاه سایبان (Petasites hybridus)
  • گیاه نعناع فلفلی (Mentha x Balsamea)
  • درخت بید یا گونه‌های سالیکس (Salix spp)
  • زنجبیل (Zingiber officinale)
  • گیاه سنبل الطیب (Valeriana officinalis)
  • بذر گشنیز (Coriandrum sativum)
  • گیاه دونگ کوئی (Angelica sinensis)
  • روغن اسطوخودوس (Lavandula angustifolia)
  • رزماری (Rosmarinus officinalis)
  • زیرفون (Tilia spp)
  • ترب کوهی ( Armoracia rusticana)

اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.

روی لینک زیر کلیک کنید.

 

Maahkhatoon97

جدیدترین ها

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt