در گردشگری, آشنایی با توریستی ایران

 غار آکواریوم گنجنامه:

این مجموعه بزرگ، دارای بخش‌های متعددی بوده و در سال ۱۳۹۰ نیز با دگرگونی دیگری، جای خود را در دل گردشگران بازتر کرد. حدود یک دهه پیش، کار ساخت و راه‌اندازی غار آکواریوم گنجنامه در این مجموعه آغاز شد. قدم زدن در این غار دیدنی، شما را به یاد غار علیصدر می‌اندازد؛ زیرا طراحی بخش‌های مختلف آن، الهام‌گرفته از غار معروف علیصدر است. آکواریوم همدان، ایده‌ای هوشمندانه بود که با تلفیق صخره و آب دریا توانست خروجی رضایت‌بخشی را تولید کند.

غار آکواریوم گنجنامه در زمینی به مساحت هزار متر مربع و در ۲ طبقه ساخته شده است. با قدم‌زدن در این غار از راهروهایی عبور خواهید کرد که ارتفاع آن‌ها بین ۲.۵ تا ۱۵ متر تغییر می‌کند. در این غار بزرگ، لحظات فوق‌العاده هیجان‌انگیز و تکرارنشدنی در انتظارتان خواهد بود؛ پس تا دیر نشده چمدان‌هایتان را ببندید و خود را برای سفری پرماجرا و خاطره‌انگیز آماده کنید.

معماری غار آکواریوم :

غار آکواریوم گنجنامه به کوشش سعید ترابیان و توسط جمعی از مهندسان ایرانی و خارجی به سبک ارگانیک ساخته شده است. این پروژه که در سال ۱۳۹۰ کلید خورد محل نگهداری مجموعه‌ای از نمونه‌های نادر و ارزشمند ماهی‌ها، خزندگان و دوزیستان در دو طبقه است. این محوطه را با ۳ سالن و راهروی اصلی ساخته‌اند که با ایجاد باران و مه مصنوعی فضایی لطیف و متفاوت ایجاد کرده است. این غار دارای سه درِ ورودی، کریدورها و تالار اصلی است.
غار آکواریوم گنجنامه بزرگ‌ترین غار مصنوعی کشور در شهر همدان است که سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

گونه های جانوری غار آکواریوم:

علاوه‌بر ماهی‌های آب شور و شیرین انواع پرندگان زینتی بسیار زیبا مانند طوطی، اردک ماندارین، مرغ بهشتی، گونه‌های مختلف پروانه، انواع صدف، خرچنگ و مرجان در مجموعه آکواریوم غار گنجنامه همدان نگهداری می‌شوند. انواع ماهی‌های غار آکواریوم که در دو قسمت آب شور و آب شیرین نگهداری می‌شوند.

ماهی های  آب شور:

شامل انواع دلقک ماهی، جراح ماهی، فرشته ماهی، سوهان ماهیان، صندوق ماهیان و کلیه ماهی‌های آب شور در جزایر مرجانی ایران هستند. یکی از جالب‌ترین آبزیان آکواریوم آب شور گنجنامه همدان شقایق دریایی و دلقک ماهی هستند که همزیستی جالب و عجیبی با یکدیگر دارند. داستان از این قرار است که شقایق‌های دریایی برای انواع آبزیان به جز دلقک ماهی سمی و گزنده هستند.

ماهی های آب شیرین غار:

شامل انواع ماهی‌های خانواده سیکلیده یا سیچلاید می‌شوند که بومی رودخانه آمازون هستند. از زیباترین ماهی‌های آب شیرین می‌توانیم به تترا نئون (ماهی‌های مینیاتوری) اشاره کنیم که در کنار ماهی پیرانا (جزو خطرناک‌ترین ماهی‌های آب شیرین جهان است) بسیار دیدنی هستند.

رودخانه مالاوی:

بزرگترین و اصلی‌ترین بخش غار آکواریوم گنجنامه همدان، بخشی به نام رودخانه مالاوی است. درواقع این رودخانه، تداعی‌کننده بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان یعنی مالاوی بوده و گونه‌های جانوری درون آن را به نمایش می‌گذارد. در آکواریوم مالاوی همدان، هفته‌ای ۸۵هزار لیتر آب مصرف شده و انواع و اقسام ماهی‌های رنگارنگ و متنوع این دریاچه به نمایش عموم گذاشته می‌شود.

خزندگان غار :

از رده خزندگان با شکل ظاهری خاص است. بسیاری از جانور شناسان ایگوانا را نمونه امروزی اجداد خود یعنی دایناسورها می‌دانند چون نوع خارهایی که بر پشت بدن خود دارند ظاهر آن‌ها را شبیه دایناسور می‌کند. ایگواناها دم بلندی دارند که از آن برای دفاع از خود استفاده می‌کنند این حیوان دارای قدرت بینایی فوق‌العاده قوی است که او را از خطر حمله سایر حیوانات نجات می‌دهد این حیوان گیاه‌خوار دارای چشم سوم و دندان‌های بسیار تیز است.

آفتاب پرست:

از معروف‌ترین انواع خزنده به شمار می‌رود که توانایی دید ۳۶۰ درجه دارد و قادر است طعمه خود را از ۱۰ متری شکار کند چون زبان او به هنگام حمله می‌تواند به بیش از دو برابر طول بدنش تغییر سایز و اندازه پیدا کند. همچنین قادر است رنگ بدن خود را در مواقع ضروری تغییر دهد. به طور کلی این حیوان بومی کشور عربستان و یمن است.

مار پیتون برمه‌ای:

پیتون یکی از شش‌گونه مارهای بزرگ جهان است که در جنگل بارانی جنوب شرق آسیا زندگی می‌کند. این مار دو و نیم متر طول دارد و هر ۲۰ روز یک بار سه خرگوش یا پنج موش می‌خورد.

در این غار دو نوع لاک‌پشت، دو زیست و خشکی زی نیز وجود دارد.

مجموعه سنگ‌های الوند:

تنوع گونه‌های سنگ و کانی از مشخصه‌ی بسیار بارز سلسله کوه‌های الوند در استان همدان است. در بخش سنگ‌ها، انواع گرانیت‌ها، میکرو گرانیت‌ها، سیلیکات‌ها و پیروکسن‌ها مشاهده کنید. جالب است بدانید مهمترین سنگ‌هایی که از کوه‌های الوند صادر می‌شوند شامل کوارتز دودی، آمیتیست و رز کوارتز است.

آکواریوم های دیواری کف اقیانوس:

این قسمت از گنجنامه همدان نمایشی دیدنی از انواع آبزیان آب‌های گرم و شور دنیاست که شامل گونه‌هایی از مرجان‌ها اسفنج، ستاره‌های دریایی، انواع خرچنگ، دو کفه‌ای‌ها و حلزون‌ها ست.

پالوداریوم:
ساخت محیطی طبیعی با الگوبرداری از اکوسیستم جنگل های آمازون شبیه‌سازی شده تا سیستم مینیاتوری پویا و زنده برای زیستگاه ماهی های آب شیرین باشد.

جانواران اتاله:

در این غار می‌توانید از جانواران خشک شده‌ای نیز دیدن کنید، که شامل:
حشرات انواع سوسک، عقرب، پروانه، گوزن، طاووس و… می‌شوند.

پروانه ها:

این مجموعه شامل نمونه‌های بی‌نظیری از پروانه‌های ایرانی و خارجی است. بیشترین تنوع پروانه‌های خارجی در کشورهای حوزه خط استوا و پروانه‌های ایرانی در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی است. پروانه‌ها از شاخصه‌های سلامت اکوسیستم خشکی در جهان هستند بنابراین برای زیست شناسان و زمین شناسان اهمیت بسیاری دارد.

پرندگان:

ماکائو:

ماکائو نژادی از خانواده طوطی‌های گرمسیری است که لقب بزرگ‌ترین گونه طوطی‌ها جهان را از آن خود کرده است. زیستگاه اصلی این پرنده ی باهوش و مهربان که به سرعت با انسان خو می‌گیرد در آمریکای جنوبی است. ماکائو توانایی سخن گفتن دارد و بین ۵۰ تا ۸۰ سال عمر می‌کند.

توراکو یا مرغ بهشتی:

توراکوی معروف به مرغ بهشتی از جمله پرنده‌های منحصر به‌فرد جهان است. او یکی از زیباترین چشم‌ها را در میان پرندگان با مژه‌های منحصر به فردش دارد. محل اصلی زندگی توراکو در غرب و مرکز آفریقاست و اصالتا بومی کشور گینه محسوب می‌شود.

  • غار آکواریوم گنجنامه بزرگ ترین آکواریوم دریاچه ای کشوراست.
  • این غار بزرگ ترین غار مصنوعی ایران است.
  • در این غار، زیباترین و خاص ترین حیوانات سراسر دنیا را می‌بینید.
  •  ماجراجویی داخل غار و زیر آب دریاها تجربه ای فراموش نشدنی خواهد بود.

امکانات و تفریحات دیگر غار اکواریوم:

در این مجموعه امکانات دسته بندی شده و شامل طبیعت بکر و زیبای کوهستان الوند، میدان میشان، تخت نادر و آبشار، ورزش و تفریح شامل تله کابین، سورتمه، بانجی جامپینگ، غار آکواریوم و شهربازی، تیرول و سنگنوردی است. امکانات اقامتی مانند سوییت و ویلاهای کوهستانی بازار سوغات و غرفه کودکان، رستوران و کافی شاپ، پارکینگ، سالن همایش، فروشگاه کتاب و عکاسخانه نیز از امکانات دیگر این غار اکواریوم زیبا است.

_______

گردآوری: مرسده رنجبر

اگر به بخش گردشگری علاقه مندید، از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.

روی لینک زیر کلیک کنید:

غار چال نخجیر

Maahkhatoon97

Recommended Posts

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt