شهر پترا

 در گردشگری

شهر پترا کجاست؟!

شهر پترا که جزو قدیمی‌ترین شهرهای جهان به شمار می‌رود، با وسعت ۲۶۴ کیلومتر در جنوب غربی کشور اردن، بین کوه‌ها و دره‌ها قرار گرفته است. این شهر باستانی از سال ۴۰۰ پیش از میلاد تا ۱۰۶ میلادی، رونق بسیار داشت. قوم عرب زبانی به نام نبطی‌ها که در قرن ۶ پیش از میلاد وارد اردن شدند، با گذشت دو قرن، در قرن چهارم پیش از میلاد، شهر پترا را ساختند و آن را پایتخت خود قرار دادند. آنچه امروز از این کلان‌شهر باستانی بزرگ، به‌جا مانده، نشان‌دهنده اهمیت و تمرکز تجاری شهر در دوره باستان است. این مکان اکنون به‌عنوان یک سایت باستان‌شناسی مهم برای محققان و جاذبه‌ای دیدنی برای گردشگران به شمار می‌رود.

نبطی‌ها شهر پترا را روی یک تراس صخره‌ای در کنار وادی‌موسی (دره موسی) ساختند. این دره را صخره‌های ماسه‌سنگ با رگه‌های قرمز، بنفش و زرد کم‌رنگ احاطه کرده‌اند. پترا به‌علت تشکیل صخره‌های صورتی رنگ، به شهر صورتی (Rose city) نیز شهرت دارد. پترا شهری نیمه‌ساز است؛ زیرا نیمی از آن در دل صخره کنده شده است و نیم دیگر را کوه‌های پرا از دره و گذرگاه احاطه کرده‌اند و در معماری آن، سنت‌های باستانی شرقی با معماری هلنیستی با هم ترکیب شده‌اند. معماری هلنیستی ترکیبی از معماری یونان با خاورمیانه است که از قرن سوم پیش از میلاد تا قرن اول میلادی رایج بود.

تاریخچه شهر پترا:

واژه پترا، یک واژه یونانی به‌معنای صخره و سنگ است. برخی ریشه آن را به واژه یونانی «پتروس» می‌رسانند. این شهر در دل صخره بنا شده و بقایای آن از دوره‌های پارینه‌سنگی و نوسنگی در پترا کشف و شناخته شده است.

به گفته منابع تاریخی، ادومی‌ها (Edomites) حدود سال ۱,۲۰۰ پیش از میلاد، منطقه‌ای که امروز پترا نامیده می‌شود را به اشغال خود درآوردند. ادومی‌ها از نوادگان اسحاق، برادر یعقوب بودند که طبق کتاب مقدس عبریان، قلمروی آن‌ها از شبه‌جزیره سینا تا کادش بارنه (Kadesh Barnea) امتداد داشت. قرن‌ها بعد، نبطیان که قبیله‌ای عرب بودند، آن را اشغال و تبدیل به پایتخت پادشاهی خود کردند

جدیدترین ها

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt