خیلی از افراد بر این باور هستند که میتوان شخصیت انسانها را با توجه به رنگ مورد علاقه آنها تا حدودی تشخیص داد. روانشناسی رنگ لباس یک مبحث بسیار جذاب و هیجانانگیز است که این روزها خیلیها به آن علاقه نشان میدهند و دربارهی آن صحبت میکنند.
ما هم امروز میخواهیم نکات جالبی را درباره روانشناسی رنگ لباس بیان کنیم. اگر این مطالب را مطالعه کنید متوجه خواهید شد که رنگ شناسی لباس مردانه و زنانه تنها یک موضوع سرگرم کننده نیست و کاملا ریشه علمی دارد و مورد تأیید روانشناسان است.
اگر میخواهید بدانید رنگ مورد علاقه شما چه چیز دربارهتان میگوید پس این مقاله از ماه خاتون را از دست ندهید.
مفهوم روانشناسی رنگ چیست؟
روانشناسی رنگ به شما کمک میکند تا شناخت کاملی نسبت به تاثیر رنگها بر ادراک و روحیه افراد پیدا کنید. اکثر اوقات این رنگها هستند که میتوانند عامل تعیین کنندهی رفتار شما و حتی رفتار انسانهای مقابلتان با شما باشند. در ادامه به تغییرات خوبی که رنگها میتوانند بر روی آن اثر بگذارند اشاره میکنیم.
- تاثیر بر روی خلق و خوی
- احساس تسکین درد و بیماری
- درک از محیط پیرامون
- طبیعت و آرامش
- بهبود گردش خون به واسطه آرامش یافتن
سیاه؛ باهوش و جاه طلب
سیاه قبل از هرچیز نماد جدیت است. اگر بخواهیم از دید روانشناسی رنگ لباس نگاه کنیم افرادی که بیشتر از رنگ سیاه در لباسهای خود استفاده میکنند افرادی قدرتمند، جدی، باصلابت، باهوش و با استعداد هستند. این گونه افراد معمولا شخصیت محکم و خود محوری دارند و به دنیا با نگاهی واقع بینانه نگاه میکنند.
این افراد در عین جاهطلب و هدفمند بودن, انسانهایی با احساسات غلیظ و عمیق هستند. البته نکته جالب درباره شخصیت این افراد این است که دوست دارند احساساتی بودن خود را پنهان کنند. علاقمندان به پوشیدن لباسهای سیاه بجای اهمیت دادن به ظاهر دنبال نشان دادن شخصیت درونی خود به عنوان شخصی محکم و مستقل هستند.
آبی، آرام و تاثیرگذار
روانشناسی رنگ آبی در لباس میگوید آبی رنگ اعتماد به نفس است. لیزا جانسون مندل روانشناس معروف نیز بر این مسئله باور دارد طبق گفتههای وی رنگ آبی بهترین انتخاب برای پوشیدن در مصاحبههای استخدامی است. این رنگ حس اعتماد و اعتماد به نفس را بین افراد منتقل میکند. شاید به همین دلیل است که اغلب یونیفرمهای اداری نیز به همین رنگ طراحی میشوند.
طبق تحقیقات صورت گرفته توسط روانشناسان طیفهای تیرهتر رنگ آبی نظیر سورمهای تاثیر آرامبخشی بیشتری دارند. از نظر روانشناسی رنگ لباس باید بگوییم علاقمندان به رنگ آبی افرادی باهوش، تأثیرگذار، قابل اعتماد و دارای آرامشی درونی هستند.
سبز، مهربان و خوش قلب
رنگ سبز را روانشناسان نماد طبیعت میدانند، آنها براین باور هستند که پوشیدن رنگ سبز باعث میشود شما با افراد و محیط اطراف خود ارتباط بهتری داشته باشید. ارتباط این رنگ با طبیعت باعث میشود شما احساس رضایت بیشتری از روابط اطراف خود داشته باشید. کسانی که در کمد لباسشان رنگ سبز بیشتر دیده میشود افرادی فعال و سرزنده در اجتماع هستند.
بنفش، هنرمند و رویاپرداز
از گذشته تا کنون رنگ بنفش نشاندهنده تشریفات در خانوادههای سلطنتی بوده است. در واقع بنفش، نماد ثروت و تجمل است. بسیاری از افرادی که در تاریخ به شهرت علاقهمند بودند، رنگ بنفش را در لباس یا برای وسایل مختلف اطراف خود استفاده میکردند.
البته گفته میشود در گذشته تنها افراد ثروتمند قادر به تهیه لباسهایی با رنگ بنفش بودهاند؛ شاید این عامل موجب شده است که بنفش رنگ اغواگری و ثروت باشد. امروزه استفاده از لباسهایی به رنگ بنفش، خلاقیت و عشق به هنر را نشان میدهد. از نظر روانشناسی رنگ لباس، استفاده از رنگ بنفش، نشاندهنده احساساتی بودن فرد، رویایی و پر حرارت بودن افراد است.
قرمز، زرنگ و پر انرژی
قرمز، رنگ عشق و هیجان است. روانشناسان و طراحان لباس توصیه میکنند اگر میخواهید کسی را تحت تأثیر خود قرار دهید و یا متقاعد سازید رنگ قرمز بپوشید. پوشیدن رنگ قرمز توجهات را به شما جلب میکند فرقی ندارد کدام طیف از این رنگ را بپوشید. روانشناسی رنگ لباس میگوید اگر میخواهید مردان را به خود جذب کنید لباسی از طیفهای مختلف رنگ قرمز بپوشید. افرادی که در لباس پوشیدن خود بیشتر از رنگ قرمز استفاده میکنند افرادی زرنگ، باهوش، کمی خودخواه، مستعد اعتیاد و هیجان زده هستند.
سفید، مرتب و کمال گرا
رنگ سفید نماد پاکی و معصومیت است. آزادی و سادگی از دیگر نمادهای رنگ سفید به حساب میآید. رنگ سفید افرادی را به سمت شما جذب میکند که دید مثبتی نسبت به زندگی دارند. علاقمندان به رنگ سفید عاشق آزادی هستند و همیشه مرتب و با نظم دیده میشوند. سفید پوشان کمال گرا هستند و از تلاش برای رسیدن به بهترینها دست نمیکشند. رنگ سفید به سادگی با تیپهای مختلف شخصیتی هماهنگ میشود و خنثی بودن این رنگ باعث دفع افراد نمیشود.
صورتی،خوش بین و عادل
صورتی رنگی دخترانه شناخته میشود. این رنگ بسیار آرام، گرم و زنانه است. صورتی یک رنگ آرامبخش است که در زندانها برای کاهش میزان خشونت از آن استفاده میشود. علاقمندان به رنگ صورتی به دنبال آرامش، عاشق پیشه، قدردان و مهربان هستند.
نارنجی، شاد و پرانرژی
نارنجی ایجاد کننده حس شادی است. پوشیدن لباس نارنجی باعث ایجاد حس شادی و خلاقیت میشود. نارنجی یک رنگ گرم است که علاقمندان به آن افرادی خوشبین و شاد هستند. این افراد ممکن است گاهی عجیب و غریب بنظر برسند به علاوه بسیار بلند پزواز و محتاط هستند. نارنجیپوشان افرادی پر تلاش و بسیار فعال نیز شناخته میشوند.
زرد، ماجرا و خلاق
لباسی همرنگ با نور خورشید، نشاندهنده نشاط و لبخند است. گویا همانطور که خورشید موجب نشاط و شادابی گلها و گیاهان میشود، رنگ زرد نیز چنین حسی را در قلب و ذهن مخاطب ایجاد میکند. از نظر روانشناسی رنگ در لباس، رنگ زرد تقویت روحی و روانی مخاطب را به همراه دارد.
این رنگ موجب افزایش تمرکز و توجه میگردد. اگر دقت کنید اغلب خطکشیهای خیابانها و جادهها به رنگ زرد است که این موضوع موجب توجه رانندگان به علائم جاده و خطکشیها میشود. رنگ زرد گوشهای از شخصیت ماجراجویانه و تیزهوشانه شما را برای مخاطب آشکار میسازد.
خاکستری، قاطع و بیطرف
همانطور که میدانید، رنگ خاکستری از ترکیب رنگ سفید و سیاه ایجاد میشود. شاید به این دلیل است که صاحبان مد، آن را رنگ توازن و تعادل میدانند. از نظر روانشناسی رنگ لباس، افرادی که لباسهای خاکستری را انتخاب میکنند، نیازی به جلب توجه ندارند یا اینکه دوست ندارند در جمعهای مختلف به چشم بیایند.
اگر دقت کرده باشید، بسیاری از آقایان میانسال کت و شلوار خاکستری میپوشند یا بانوان در سنین بالاتر، اغلب علاقهمند به استفاده از پیراهنهای خاکستری هستند. این رنگ در واقع آرامش خیال و کمال را نشان میدهد. البته رنگ خاکستری یک رنگ خنثی است و بسیاری از افراد پیر یا جوان ممکن است از آن در استایل خود استفاده کنند.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.