١٥ ارديبهشت ماه، روز شيراز
روز ١٥ ارديبهشت ماه در گاه شمار ايران به عنوان روز بزرگداشت شهر فرهنگ و ادب و هنر « شیراز » به ثبت رسيده است. شورای شهر شیراز در اغاز سال ١٣٨٠ پيشنهاد اين نام گذاري را به مجلس ارائه نمود و سپس با موافقت مجلس شوراي اسلامي اين نام گذاري تصويب شد.
شهر تاريخی شیراز قدمتي ٢٠٠٠ ساله داراست، برای اثبات اين مدعا به سراغ باستان شناسان مي رويم. كاوش گران يك لوح گلي در جنوب غرب شیراز، متعلق به دوران عيلاميان كه قدمت ان به ٢٠٠٠ سال قبل از ميلاد مي رسد را يافته اند كه روي اين لوح نام «تيرازيس» حك شده است. محققان معتقدند «تيرازيس» همان شیراز است و به مرور زمان دستخوش تغيير شده است.
همچنين در سال ١٣١٤ در تخت جمشيد خشتي متعلق به دوران عيلاميان يافت شد كه روي آن كلمه «تيرازيس»يا «شيرازيس»حك شده بود. علاوه بر اين، مهره هايي قديمي درمحوطه ي قصر ابونصر در استان فارس يافت شد كه روي آنها نام شیراز حك شده بود و قدمت آنها به اواخر دوران ساسانيان مي رسد.
شهر شیراز بزرگانی را در زمينه شعر و ادب همچون حافظ و سعدی در دامان خود پرورش داده است.
شیراز براي قرن ها نام «دارالعلم »و «برج اوليا» را يدك كشيده است. پس از احداث كتابخانه ي بزرگي در زمان عضد الدوله ديلمي كه تعداد بیشماری از كتابهای علوم روز را در خود جای داده بود شهر شيراز به اين نام ها مشهور شد.
در ماه ارديبهشت زيبايیهای شيراز با شكفتن شكوفه های درخت های نارنج كه سراسر شهر را پوشانده، صد چندان ميشود. اگر در ارديبهشت در خيابان هاي شيراز قدم بزنيد عطر بهار نارنج ها شما را مست و مدهوش مي كند.شايد انتخاب روزي در ماه ارديبهشت براي روز شيراز به خاطر زيبايي و طراوت بي نظير شيراز در اين ماه باشد.
در ايران باستان در ميانهی هر فصل جشنی برپا میشده است. جشن ميانهی فصل بهار به نام جشن بهاربد در نيمهی ارديبهشت ماه برپا میشده است و روز ١٥ ارديبهشت ماه به جشن بهاربد معروف بوده و زرتشتيان بر اين باورند كه در اين روز زرتشت پيام آور اهورامزدا میشود. شيراز دارای اماكن زيبای تاريخی، فرهنگی و باستانی بسياری است كه تعدادی از آنها را در زير يادآور میشويم.
جاذبههای تاريخی:
- مجموعه تخت جمشيد و نقش رستم
- پاسارگاد و آرامگاه كورش بزرگ
- ارگ كريم خان
- بازار وكيل ـ حمام وكيل
- موزه نارنجستان قوام
- قصر ابونصر و…
جاذِبههای ادبی و فرهنگی:
- آرامگاه حافظ
- آرامگاه سعدي
- آرامگاه خواجوي كرماني
- آرامگاه بابا كوهی
- آرامگاه شاه چراغ و…
جاذبههای مذهبی:
- مسجد وكيل
- مسجد نصيرالملك
- مجموعه زنديه
جاذِبههای طبيعی:
- باغ ارم
- باغ عفيف آباد
- باغ دلگشا
- باغ جهان نما
- نارنجستان قوام و…
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روي لینک زیر کلیک کنید.