رمانتیسم عماد و طوبی فیلمی به کارگردانی و نویسندگی کاوه صباغزاده محصول سال ۱۳۹۸ است. تهیهکنندگی این فیلم بر عهده مهدی صباغزاده بوده و الناز حبیبی و علی انصاریان از بازیگران آن هستند. این فیلم در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر در بهمن ۱۳۹۹ حضور داشت و در دو بخش بهترین موسیقی متن و بهترین بازیگر زن (حبیبی) نامزد شد.
روایتی که توسط سارا بهرامی به عنوان راوی قصه بیان میشود تا از ظرفیت کلامی قصه گویی در بیان توصیههای روانشناختی قصه استفاده شود. البته گاهی این سویه کلامی از ساختار درام بیرون زده و گل درشت میشود. در ادامه با ماه خاتون همراه باشید تا به معرفی این فیلم بپردازیم.
داستان اثر:
عماد و طوبی دو جوانی هستند که هر کدام در کودکی عزیزی را از دست دادهاند. یکی از آنها با پدرش زندگی میکند و سر خود را با تئاتر گرم کرده و دیگری تنهاست و سعی دارد با فیلمنامهنویسی سینما، امرار معاش کند. دست سرنوشت این دو نفر را در کنار هم قرار میدهد و بهم علاقهمند میشوند. بعد از ازدواج عماد و طوبی و با فروکششدن هیجانات جوانی، مشکلات آنها با یکدیگر آغاز میشود. زندگی این دو، به نوعی در یکنواختی فرو میرود و عماد خود را با شغلاش سرگرمکرده و نسبت به خانواده سرد میشود. این موضوع طوبی، که با فداکاری، خانهداری را انتخاب کرده تا بچههایش احساس کمبود نکنند، را آزرده خاطر میکند. عماد و طوبی تلاش میکنند تا دوباره نشاط و عشق را به زندگیشان برگردانند و مثل روزهای اول آشنایی، شیرینی عشق را بچشند.
خوب است بدانید:
فیلم رمانتیسم عماد و طوبا از حیث روانشناسی از فیلمهای به اصطلاح حال خوب کن است که تماشای آن در شرایط اجتماعی موجود که بسیاری از زندگی مشترک با بن بست یا ملال و افسردگی همراه شده میتواند راهگشا باشد و به تزریق امید در جامعه کمک کند. الناز حبیبی و حسام محمودی به عنوان بازیگران این فیلم بازی خوبی ارائه میدهند و ای کاش در شخصیتپردازی آنها یکدستی بیشتری را شاهد بودیم. با این همه به نظر میرسد فیلم در بین مخاطبان و خانوادهها با استقبال خوبی همراه شود. به ویژه اینکه روابط عاطفی در این دو سال کرونایی دچار آسیب شده و تماشای این فیلم میتواند به ترمیم آن کمک کند. به عبارت دیگر فیلم خاصیت تراپی هم دارد و میتواند به تخلیه و تزکیه روانی و عاطفی مخاطب بیانجامد.
پیام فیلم، درباره اهمیت حفظ رابطه زناشویی و یادآوری این نکته است که زندگی متاهلی، بالا و پایینهای بسیاری دارد. این پیام، یک پیام بزرگسالانه است و برای گروه سنی کمتر از ۱۵ سال مناسب نیست، در ضمن اینکه چند شوخی زناشویی در فیلم وجود دارد که جز ناهنجاریهای اثر است.ترکیب این اثر با گفتوگوهایی که پیشزمینه آن در بخش «نقش ما چیست؟» مشخص میشود، میتواند برای نوجوانان +۱۵ سالی که در آینده وارد رابطه زناشویی میشوند، مفید باشد.
بیشتر بدانید….
فیلم «رمانتیسم عماد و طوبی» در سیونهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و نامزد دریافت دو جایزه بهترین موسیقی متن و بهترین بازیگر زن شد. دو تن از بازیگران اصلی فیلم، یعنی علی انصاریان و حسام محمودی، فوت شدهاند.
نقطه قوت:
یکی از موفقترین نکاتی که به تیزهوشی و زیرکی صباغزاده در روایت این کمدی – رمانتیکش بازمیگردد، به روایت اثر سینماییاش در قالب پردههای تئاتری متکی است. جایی که روماتیسم عماد و طوبا طی ۹۰ دقیقه در قالب ۱۶ پرده به نامهای پیشدرآمد، رشد، باغ آلبالو، شیدایی، همدلی، ازدواج، مسایل احمقانه، لذتها و خوشیها، قهرها و دلخوریها، یک سال اول، خط باریک قرمز، ارغوان، زلافه، جانِ دل، دوسال بعدی و بلوغ؛ خط داستانیاش را با تمام فراز و فرودها و نقاط عطف و کشمکشهایش به مخاطب ارائه میکند….
بازیگران فیلم:
حسام محمودی، الناز حبیبی، علی انصاریان، مرتضی علی عباس میرزایی، ستایش تارانی، سانیا رمضانی و سام ولی پور بازیگران این فیلم هستند.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.