روز جهانی ایدز، اول دسامبر (برابر ۱۱ آذر)، از سال ۱۹۸۸ نه تنها به خاطر افزایش بودجه ها بلکه برای افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض ها تعیین شد، همچنین اهمیت روز جهانی ایدز در این است که به عموم مردم یادآور می شویم که HIV از بین نرفته است و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود. شعار روز جهانی ایدز در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، “به صفر رساندن موارد جدیدآلودگی و همچنین مرگ ناشی از بیماری اچ آی وی است. در ادامه با ماه خاتون همراه باشید.
نماد ایدز چیست؟
ربان قرمز، نماد بین المللی آگاهی و توجه به ویروس ایدز است. در روز جهانی ایدز مردم لباس هایی مزین به این آرم را بر تن می کنند تا توجه و مراقبت در برابر HIV و همچنین اهمیت درمان ایدز را متذکر شده و به دیگران یادآور شوند که به تعهد و پایبندی و حمایت آن ها نیاز است.در ابتدا ربان قرمز رسمی وجود نداشت و مردم خودشان آن را می ساختند. (براحتی بوسیله یک ربان قرمز معمولی و یک سوزن می توانید این نشان را بسازید!)
روز جهانی ایدز چرا اهمیت دارد؟
روز جهانی ایدز در سال ۱۹۸۸ نامگذاری شده است. و هر سال یک پیام خاص به عنوان شعار روز جهانی ایدز انتخاب میشود تا دولتها و جوامع مدنی کمپینهایی را در رابطه با این پیام تشکیل دهند و در راستای جلوگیری از همهگیری و آگاهی بخشی بیماری ایدز اقداماتی صورت دهند.
یکی از دلایل اهمیت روز جهانی ایدز عدم پایان یافتن اپیدمی ایدز ، به دلیل انگ، تبعیض، و نابرابریهایی است که در مواجهه با افراد مبتلا به ایدز رخ میدهد.
عقاید مذهبی، فرهنگی و اجتماعی مختلف در برخی از جوامع گروهی از مبتلایان به بیماری ایدز بیماری خود را پنهان کنند. و به دلیل نگرانی از انگ و ترد از طرف جامعه، برای تشخیص و درمان این بیماری اقدام نکنند. این امر یکی از دلایل گسترش بیشتر بیماری ایدز میباشد. روز جهانی ایدز قصد دارد کیفیت زندگی افراد مبتلا به ایدز را بهبود بخشد و تلاش میکند تا رهبران و احزاب جوامع مختلف، برای کاهش انگ و تبعیض بیماران ایدزی اقدام موثری انجام دهند.
سازمان بهداشت جهانی هدفگذاری کرده است که تا سال ۲۰۳۰، بیماری ایدز کاملا کنترل گردد. روز جهانی ایدز به عنوان یک ابزار تبلیغاتی قدرتمند به جمع آوری و تجزیه تحلیل دادههای انتشار یافته کشورها درباره ایدز کمک میکند. و موجب نزدیک شدن این سازمان به اهداف خود در مبارزه با ایدز میشود.
اقدامات لازم برای مبارزه موثر با HIV در سطح بین المللی
با هدف آشنایی با ایدز، پیشگیری از ابتلا و شیوع بیشتر این ویروس، اقدامات متفاوتی وجود دارد که باید در سطح بین المللی انجام شود. به طور مثال پایان دادن تبعیض در افراد آلوده به HIV و ایدز یکی از این موارد است. همچنین آموزش مردم در زمینه های رابطه جنسی ایمن تر (safer sex) و تزریقات، از طریق رسانه ها یا کانال های دیگر از موارد موثر محسوب می شود. تامین کاندوم رایگان میان مردم در کشورهای در حال توسعه و تامین کمک های مالی و پزشکی برای درمان آلودگان به HIV/AIDS نیز از دیگر اقدامات موثر در این زمینه است.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.