آیا می‌دانستید نشستن زیاد شما را پیر می‌کند؟

 در از هر دری سخنی, فرهنگ و هنر

زندگی مدرن امروزی و افزایش کم تحرکی باعث بسیاری بیماری ها از جمله فشارخون و چاقی شده است که این بیماری‌ها به نوبه خود بر طول عمر تاثیر می‌گذارند.

نشستن طولانی مدت در محل کار یا خانه نه تنها باعث کاهش بافت عضلانی و تناسب اندام و تنفس می‌شود، بلکه اشتها را افزایش می‌دهد و تمایل به شرکت در فعالیت‌ها را محدود می‌کند. کم تحرکی می‌تواند به فشار خون بالا، اختلالات خوردن، بیماری‌های قلبی عروقی، پوکی استخوان و حتی انواع خاصی از سرطان منجر شود.

مطالعات اخیر نشان داده است که:

بین کمبود فعالیت های بدنی و تغییرات تعادل تلومرها در سیستم ایمنی بدن ارتباطی وجود دارد. این تغییرات عامل پیری سلول‌ها هستند و در نتیجه عامل پیری تمامی ارگان‌های بدن می‌شود.

این مشکل فقط به مرحله خاصی از زندگی مربوط نیست؛ کودکان بی تحرک نیز از میزان بالای چاقی و همۀ مشکلات سلامتی و خطرات مربوط به آن رنج می‌برند. به این دلیل بسیار اهمیت دارد که پایه گذاری شیوه زندگی سالم و فعال در سنین کودکی آغاز شود.

نشستن و کم تحرکینشستن و کم تحرک بودن آسان است. نه نیازی به تلاش دارد و نه نیازی به تغییر در روالِ زندگی. مقابله با آن نیز آسان است؛ فقط کمی تلاش و تغییر در روال زندگی لازم است. ما می‌توانيم به نحوۀ زندگی فعال تر دست بیابیم تا احساس درونی و بیرونی بهتری داشته باشیم. فقط باید چند راهکار جزئی به عادت‌های روزانه‌مان اضافه کنیم.

_ پیاده به محل کار بروید. یا این که روزانه حداقل بیست دقیقه پیاده روی کنید.

_ به جای آسانسور، پله‌ها را پیاده بروید. این کار فواید زیادی دارد از جمله برای حالت بدن، عضلات و حتی سیستم تنفسی مفید است.

_ در فعالیت‌های اجتماعی یا مفرح شرکت کنید تا زمان زیادی را جلوی تلویزیون صرف نکنید.

_ غذاهای ناسالم و تنقلات را با میوه جایگزین کنید، در نتیجه کمتر هوس میان وعده می‌کنید و در عوض مواد مغذی بیشتری به بدن خود می‌رسانید.

_ به اندازه کافی بخوابید. بهترین حالت هفت الی نه ساعت روزانه است، اما بیش‌تر از آن باعث سستی می‌شود.

_ با بچه‌ها یا حیوانات خانگی بازی کنید یا به یک تیم ورزشی بپیوندید. این کار نه فقط بدن را تقویت می‌کند، بلکه ذهن را تحریک می‌کند و اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد.

_ در مورد رفتارها و عادت‌های مضر آگاه باشید و آن‌ها را با عادت‌های مثبت و مفید جایگزین کنید.

_ با این تغییرات کوچک، می‌توانیم بدن و ذهنمان را دوباره احیا کنیم و امید به زندگی خود را افزیش دهیم.

بزرگ‌ترین راز مانکن‌ها

هرچند ما از درون و بیرون، هم جسمی و هم ذهنی، پیر می‌شويم، اما آنچه سن ما را هویدا می‌سازد پوست ماست؛ که حالت و رنگ آن همزمان با تغییرات درونی بدن تغییر می‌کند. اغلب مانکن‌ها می‌گويند که شب‌های قبل از نمایش مُد نه تا ده ساعت می‌خوابند. این کار باعث سفت‌تر شدن پوست و کم شدن چروک‌های آن می‌شود و پوست درخشان و باطراوت به نظر می‌رسد.

خواب کلید ضدپیریبه طور علمی ثابت شده که خواب کلید ضد پیری است. چون زمانی که خواب هستیم، ملاتونین خود بخود در بدن تولید می‌شود. غده پینه‌آل مطابق با ریتم شب و روز این هورمون را از سروتونین، که ناقل عصبی است می‌سازد که نقش مهمی در چرخه خواب و بیداری ما دارد.

ملاتونین آنتی اکسیدانی قوی است که در طولانی شدن عمر ما نقشی اساسی ایفا می‌کند و فواید دیگر آن عبارتند از:

_ سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.
_ حاوی مواد اصلی برای مقابله با سرطان است.
_ تولید طبیعی انسولین را تقویت می‌کند.
_ شروع و روند بیماری آلزایمر را کند می‌کند.
_ از پوکی استخوان و مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند.

بنابر دلایل ذکر شده، ملاتونین دوست بسیار خوبی برای جوان ماندن است. لازم به ذکر است که تولید ملاتونین پس از سی سالگی کاهش می‌یابد‌. با به کارگیری توصیه‌های زیر می‌توانيم کمبود آن را جبران کنیم:

_ داشتن رژیم غذایی متعادل و مصرف بیشتر کلسیم

_ قرار گرفتن در معرض آفتاب هر روز به اندازه کافی

_ خواب کافی

_ پرهیز از استرس، نوشیدنی‌های الکلی، سیگار و کافئین؛ که همه باعث بر هم زدن خواب و استراحت شبانه شده و ما را از داشتن ملاتونین مورد نیازمان محروم می‌کند.

متخصصان در حال بررسی این فرضیه هستند که آیا تحریک مصنوعی تولید ملاتونین می‌تواند روند پیری را کند کند؟ که در این صورت این نظریه که ما راز جاودانگی را به همراه خود داریم، ثابت خواهد شد.

 

کتاب: ایکیگای
نویسنده: هکتور گارسیا _ فرانچسک میرالس

 


اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید. 

روی لینک زیر کلیک کنید. 

 

Maahkhatoon97

Recommended Posts

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt