خواص سنجد
سنجد یکی از میوه های بسیار مفید است که طبع خشک و سردی دارد. این میوه پر خاصیت از زمانهای بسیار قدیم توسط ایرانیان مصرف می شود و در اعیاد سنتی جایگاه خاصی بر سر سفره های داشته است.
سنجد با نام علمی «Elaeagnusan gastifolial» است و در صنایع دارویی، بهداشتی، غذایی، عطرسازی و چوب مورد استفاده قرار می گیرد. در این پست به خواص سنجد میپردازیم.
خواص سنجد
سرماخوردگی
سنجد سرشار از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، گلودرد، سرفه و تب مفید است.
سنگ کلیه
خاصیت ضد درد و التهاب سنجد ثابت شده است، علاوه بر این سنجد یک دیورتیک طبیعی است که با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها به درمان سنگ کلیه کمک می کند.
خاصیت ضدا التهابی قوی در سنجد، به عنوان یک دیورتیک قوی و طبیعی عمل می کند و با پاکسازی و سم زدایی کبد در درمان بیماری های کبدی از جمله ورم کبد و کبد چرب موثر است.
برای تقویت موها و افزایش ضخامت آن، برگ های سنجد را در روغن زیتون بجوشانید به طوری که برگ ها نرم و له شوند و سپس از این روغن برای ماساژ پوست سر استفاده کنید. سنجده پخته شده در روغن زیتون برای رفع درد مفاصل، رفع خارش پوست و افزایش رشد موها موثر است.
خواص سنجد برای دیابت
تاثیر سنجد بر دیابت بسیار زیاد نیست. اما می توان به جای استفاده از قند و شکر و شیرینی، از سنجد استفاده کرد. البته نباید در مصرف سنجد زیاده روی نمود. روزانه می توان ۱ قاشق غذاخوری پودر سنجد و یا یک چهارم لیوان، سنجد خشک میل کرد.
درمان اسهال
میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است. برای درمان اسهال کودکان می توان از جوشانده برگ سنجد استفاده کرد که تاثیر بسیاری دارد و جایگزین داروهای شیمیایی برای درمان اسهال کودکان می باشد.
اما مصرف بیش از اندازه سنجد موجب یبوست می شود. سنجد سموم موجود در معده و روده را از بین می برد.
خواص عصاره گل سنجد
عصاره و یا عرق گل سنجد برای باز کردن گرفتگی ها، رفع گاز و نفخ معده، درمان یرقان نافع است.
این عرق گیاهی موجب تقویت معده و کبد می شود. همچنین برای درمان بیماری های دماغی مانند فلج و کزاز مفید است. عرق گل سنجد برای قلب و زخم های ریوی و تنگی نفس مفید می باشد . علاوه بر آن برای درمان نازایی و ناتوانایی جنسی در زنان موثر است.
مضرات سنجد