تقریباً همه ما گهگاهی گرفتار جوش زیر پوستی میشویم. جوش زیر پوستی یکی از انواع مختلف آکنه است که افراد را از هر گروه سنی ممکن است درگیر کند، این نوع جوش، جوشی است که در عمق، زیرسطح پوست ایجاد میشود. درحالیکه ممکن است نتوانید آن را از فاصله دور ببینید، اما مطمئناً میتوانید با کشیدن انگشت خودروی پوست خود آن را احساس کنید.
اگر میخواهید بدانید که چگونه از شر جوش زیرپوستی خلاص شوید، ما در این مقاله درباره علل جوش زیر پوستی و راههای درمان آن صحبت کردهایم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
علت جوش زیر پوستی چیست؟
پزشکان و متخصصان پوست، عوامل زیر را فاکتور های موثر در ایجاد این نوع جوش می دانند:
چربی، باکتری و پوست مرده:
گاهی اوقات پوست چربی و سبوم اضافی تولید می کند که ترکیب آن با باکتری ها، در کنار آلودگی های روی سطح پوست و سلول های مرده در منافذ گیر می کنند. نتیجه پر شدن منافذ از این مواد ایجاد جوش های زیر پوستی دردناک است.
استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی بی کیفیت:
در صورت استفاده مداوم از لوازم آرایشی (به خصوص لوازم آرایشی غیر استاندارد)، منافذ پوست مسدود می شوند و از گردش هوا به لایه زیرین پوست جلوگیری می کند. در صورتی که منافذ پوست مسدود شوند، سبوم (چربی طبیعی بدن) جایی برای خروج ندارد و این گرفتگی، باعث تجمع سبوم در زیر پوست و ایجاد جوشِ زیر پوستی می شود.
دستکاری کردن مداوم پوست:
دَستکاری کردن مداوم پوست باعث انتقال آلودگی ها به پوست و ایجاد ضایعات پوستی مانند جوشِ زیر پوستی می شود.
تغییرات هورمونی:
تغییرات هورمونی به خصوص در بانوان یکی از دلایل ایجاد جوش های زیر پوستی است.
ژنتیک:
در برخی موارد داشتن یک ژنتیک خاص در خانواده باعث ایجاد انواع جوش و آکنه از جمله جوشِ زیر پوستی می شود.
سبک زندگی:
عواملی از جمله استرس شدید، استفاده از محصولات پوستی حساسیت زا، فشار به پوست با لباس یا کلاه تنگ، آلودگی یا رطوبت هوا، فشار دادن یا خاراندن جوش ها، لایه برداری خشن از پوست و … نیز در تولید این نوع جوش ها موثرند.
روش های خانگی درمان جوش زیرپوستی
کمپرس گرم
در صورت استفاده همزمان پمادهای موضعی و کمپرس گرم، جوش های زیرپوستی خیلی سریع تر از بین می روند. کمپرس گرم علاوه بر اینکه در کاهش درد جوش ها موثر است بلکه می تواند روند رشد جوش ها را مختل کند و بهبودی سریع تر حاصل شود.
خمیر دندان
استفاده از خمیر دندان هم می تواند منجر به کاهش درد و التهاب حاصل از جوش های زیر پوستی شود. قبل از اینکه بخوابید کمی از خمیر دندان را روی جوش های خود بزنید و اجازه دهید تا صبح روی صورتتان بماند و سپس با آب ولرم صورت خود را شستشو دهید.
کمپرس یخ
یخ در درمان سریع جوش های زیر پوستی معجزه می کند. برای از بین بردن جوش های زیرپوستی با یخ می توانید آن را درون یک پارچه تمیز بپیچید و سپس چند ثانیه روی جوش های خود قرار دهید، سپس یخ را بردارید و پس از گذشت چند دقیقه باز این کار را تکرار کنید.
آلوئه ورا
آلوئه ورا به دلیل خاصیت آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانی که دارد می تواند برای درمان التهاب ناشی از انواع جوش موثر باشد. برای درمان جوش زیر پوستی با آلوئه ورا می توانید مقداری از ژل این گیاه را قبل از خواب روی پوست خود بمالید و فردا صبح صورت خود را با آب ولرم بشویید.
توصیه های مراقبتی و راه های جلوگیری از بروز جوش زیر پوستی:
- از فشار دادن یا ترکاندن این جوش ها بپرهیزید زیرا باعث التهاب بیشتر، قرمزی، درد و در نهایت ایجاد اسکارهای دائمی می شوند.
- پوست صورت خود را دو بار در روز بشویید و پس از ورزش یا در روزهای گرم حتما دوش بگیرید.
- از محصولات مراقبت پوستی اعم از کرم های مرطوب کننده و آبرسان ضد حساسیت و فاقد الکل استفاده کنید.
- به صورت روزانه از ضد آفتاب چه در خانه چه بیرون از خانه استفاده کنید.
- پوست های دارای جوش های فعال و ملتهب برای شستن و تمیز کردن پوست صورتشان از اسکراب استفاده نکنند.
- برای درمان جوش های کیستی شدید به صورت دارویی یا تزریق حتما به یک متخصص پوست معتبر مراجعه نمایید.
- مرتب روبالشتی خود را تعویض نمایید.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.
گردآوری: صبا طاهری