یوگا:
یوگا (Yoga) یکی از کهن ترین سنت ها و عقاید هندوها و بودایی ها است که بر پرورش و آرامش روح و جسم دلالت دارد.
اما این ورزش در بسیاری از کشورهای غربی به ندرت در زمره ورزش های آرامش بخش روح و روان شناخته می شود. این ورزش دارای زوایای بسیاری از حکمت است از جمله، رسیدن به آرامش، تولید انرژی و تقویت ذهن و جسم . فلسفه یوگا بر خود شناسی و تقویت نیروی ذهن و اندیشه استوار است و علاوه بر مزایایی که برای یک فرد می تواند داشته باشد اثرات بسیار سودمندی نیز برای یک جامعه در پی خواهد داشت.
در واقع نمی توان بر این باور بود که یوگا تنها یک ورزش جسمی است زیرا تحقیقات علمی اثبات نموده اند که ورزش Yoga نه فقط بر جسم بلکه بر تنظیم نیروی حیات (نیروی پرانیک) و جریان آن و همین طور بر ضمیر انسان نیز بسیار موثر است.
یوگا از ریشه کلمه سانسکریت YUJ گرفته شده که معنی اصلی آن اتحاد است. در واقع یوگا این قدرت را دارد که بین تن و روح و حتی نیروهای مثبت و منفی وجودی انسان، اتحادی غیرقابل باور ایجاد کند.
انواع یوگا:
۱. آشتانگا
در این نوع تمرینات ورزش یوگا از آموزههای یوگای باستان استفاده می شود. این سبک یوگا در دهه ۱۹۷۰ در جهان غرب محبوب شد. یوگای آشتانگا مجموعهای از حرکات و تمرینات همراه با تکنیک های تنفسی خاص است.
۲. بیکرام
بیکرام یوگا که به اسم “یوگای داغ” هم شناخته می شود، مجموعهای از ۲۶ حالت چالشبرانگیز است که در یک اتاق گرم با دمای بالا انجام میشود. دمای استاندارد این اتاقها نزدیک به ۱۰۵ درجه فارنهایت و رطوبت ۴۰٪ است.
۳. هاتا
هاتا یک اصطلاح عمومی برای تمرینات پایهای و اصلی ورزش یوگا است. در این نوع چند سری تکنیکهای تنفسی نیز آموزش داده میشود. کلاسهای هاتا معمولاً به عنوان مقدمهای ملایم برای کسانیکه تا به حال تجربه کلاس یوگا نداشتهاند استفاده میشود.
۴. آینگار
نوعی یوگا که از لوازم جانبی مانند آجر، بند و صندلی استفاده می کند تا به شما کمک کند بدن خود را در یک راستای مناسب و تراز صحیح قرار دهید.
۵. کندالینی
کندالینی یک سیستم مراقبه است که هدف آن آزاد کردن انرژی فرو خورده است. یک کلاس یوگا کندالینی به طور معمول با شعارهای آرامبخش شروع میشود و با آواز تمام میشود. در این بین آساناها و تمرینات مختلفی هم با هدف مراقبه انجام میشود.
۶. یوگای قدرتی
در اواخر دهه ۱۹۸۰ مربیان غربی یوگا سبک جدیدی را با تمرینات پایه یوگا ترکیب کردند و یوگای قدرتی را ایجاد کردند. در این سبک تمرینات سرعتی و با شدت بالاتر انجام میشود که تا حدی خاصیت عضله سازی دارد.
۷. یوگای بارداری
این نوع که بهتر است به آن بگوییم آمادگی برای زایمان از تمریناتی مخصوص مادران باردار و با توجه به شرایط آنها استفاده میکند تا کمک کند در طول بارداری، از شرایط بهتری برخوردار باشند و ضمن زایمان آسانتر، پس از زایمان هم زودتر به فرم خود برگردند.
فواید یوگا برای جسم:
۱.بهبود بیماری
۲.تصحیح عادات غذا خوردن
۳.افزایش انعطاف پذیری و قدرت بدن
۴.کم کردن و ثابت شدن وزن
۵.کاهش التهاب در بدن
۶.بهبود سلامت قلب
۷.قدرت عضلانی
فواید یوگا برای ذهن:
۱. بهبود افسردگی
2. تحریک عملکرد مغز
3. کاهش استرس
4. افزایش تمرکز و تعادل بیشتر
5. بهبود روحیه
6. بهبود کیفیت خواب
7. غلبه بر مشکلات
چه زمانی برای انجام تمرینات مناسب است؟
انجام تمرینات یوگا در صبحگاه سبب می شود تا مقدار انرژی فرد در طول روز بالا باشد اما انجام تمرینات این ورزش می تواند پیش از ظهر و یا در شب نیز انجام شود. اما انجام تمرینات در صبح می تواند یک روش بسیار جالب برای شاداب نمودن ذهن و فراغت از استرس در طول روز باشد.
چه مواقعی نباید تمرینات یوگا را انجام داد؟
مهمترین نکته برای آغاز تمرینات یوگا این است که بدانیم در چه مواقعی نباید هر حرکت تمرینی را انجام دهیم. بارداری، دردهای کمر، ستون فقرات، شانه و زانوها، یائسگی، مشکلات تنفسی، دوران قائدگی و همچنین در مواقعی که فشار خون بالاست، با بعضی از حرکات تمرینی یوگا در تقابل هستند. در هنگام بروز هریک از این مشکلات نباید برخی از حرکات را انجام داد و یا محدودیت هایی برای انجام حرکت تمرینی در نظر گرفت. در هنگام بروز این مشکلات برای انجام حرکت تمرینی بایستی از استاد و مربی مربوطه مشاوره بگیرید.
این نکته را بخاطر داشته باشید!
برای تمرینات یوگا بهتر است سعی کرد تا حرکات دقیق و بدون غلط انجام شوند. زیرا در صورت بروز اشتباه ممکن است نتیجه عکس برای سلامتی و بدن به همراه داشته باشد.
گردآوری: مرسده رنجبر
اگر به بخش ورزش علاقه مند هستید. از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید:👇🏻