حرکات تای چی
پیتر ام.وین، رئیس دورهی تحقیقات ذهن-بدن و تاٰی چی در مرکز تحقیقات اوشر دانشکدهی پزشکی هاروارد میگوید روند رو به رشد تحقیقات مدون در زمینهی تای چی به این نتیجهی قانعکننده رسیده است که «تای چی یک مکمل درمانی استاندارد برای پیشگیری و توانبخشی در بسیاری از بیماریهای مرتبط با افزایش سن است.» منظور از مکمل بودن تاٰی چی این است که این ورزش همراه با سایر درمانهای پزشکی برای بیماران تجویز میشود، خواه برای رفع بیماری یا علایم اولیهی آن یا بهطور کلی برای بهبود کیفیت زندگی و عملکرد بیماران.
فلسفهی تای چی
لازم نیست حتما از فلسفهی چینی پیروی کنید تا از فواید تاٰی چی بهرهمند شوید اما آشنایی با مفاهیم زیر میتواند به شما کمک کند تا از رویکرد تای چی درک بهتری داشته باشید:
چی: چینیها بر این باورند که انرژی چی در واقع نیروی حیات است که در سراسر بدن جاری است: چینیها عقیده دارند که تاٰی چی باعث جریان صحیح چی در بدن میشود.
یین و یانگ: عبارتاند از عناصر متضادی که به باور چینیها، گیتی از این عناصر تشکیل شده است و میبایست بین این عناصر هماهنگی برقرار باشد، و تاٰی چی دقیقا همین کار را انجام میدهد.
حرکات تای چی
یک کلاس تای چی ممکن است دربردارندهی قسمتهای زیر باشد:
گرم کردن بدن: حرکات آسان و سادهای نظیر چرخاندن شانهها، چرخاندن سر به طرفین یا حرکت چمباتمه به شما کمک میکنند تا بدنتان را گرم کنید و بر تنفس و بدن خود تمرکز داشته باشید.
آموزش و تمرین فرمهای تاٰی چی: فرمهای کوتاه – فرمها مجموعهای از حرکات هستند – ممکن است دربردارندهی حرکات کمتری باشند، فرمهای بلند ممکن است دربردارندهی صدها حرکت باشند. سبکهای مختلف مستلزم حرکات کوچکتر یا بزرگتر هستند. یک فرم کوتاه با حرکات کوچکتر و آهستهتر معمولا در ابتدای کار و به ویژه به سالمندان و افرادی که تناسب بدنی خوبی ندارند توصیه میشود.
چی کونگ: چی کونگ که به نام کی کونگ نیز شناخته میشود در کلام به معنای «ترویج انرژی زندگی» است. چی کونگ چند دقیقه تنفس آهسته است که گاه با انجام حرکات ورزشی همراه میشود. فلسفهی چی کونگ آرامش ذهن و به جریان انداختن انرژیِ بدن است. چی کونگ را میتوان در حالت ایستاده، نشسته یا خوابیده انجام داد.
_____
گردآوری: مرسده رنجبر