شخصیت چطور شکل می گیرد؟

 در خودپروری, روانشناسی

شخصیت به چه معنا است؟

واژه شخصیت که از کلمه Persona در زبان لاتین مشتق شده است به معنای نقابی است که بازیگران نمایشنامه ها در یونان باستان به چهره خود میزدند.

با گسترش مفهوم این واژه به تدریج معنای اولیه آن به تصویر و تصوری که از شخص در نزد دیگران ایجاد می شود، اطلاق شد.
در حال حاضر نیز برای عموم مردم تصویری که شخص از خود به دیگران ارائه می کند، شخصیت او به حساب می آید و مفاهیمی مثل شهرت، وقار و متانت، خوشرویی و معیشت اجتماعی و سایر صفات گوناگون فرد در مقابل دیگران از ویژگی های شخصیت او است.
نظریه پردازان مختلف نظیرکارل راجرز شخصیت را یک خویشتن سازمان یافته و ثابت می داند که محور تمام تجربه های وجودی است و همچنین جرج کلی، روانشناس شناختی معاصر، روش خاص هر فرد در جستجوبرای تفسیر معنای زندگی را شخصیت او می داند.

در ادامه راجع به چگونگی شکل گیری شخصیت توضیح میدهیم

شخصیت چطور شکل می گیرد؟

شخصیت از دوران کودکی شکل می گیرد و در این فرآیند ویژگی های ژنتیکی و روابط دوران کودکی هر فرد با والدین و سایر نزدیکان سهم به سزایی دارد. اینکه فرد سرانجام کدامیک از شخصیت ها را دارا می شود، انعکاس تمامی وقایع دوران کودکی است از جمله عوامل ژنتیکی که رشد شخصیتی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.

در مورد شخصیت اصلی (بر مبنای انیاگرام ) چند نکته قابل ذکر است.

اول شخصیت اصلی افراد تغییر ناپذیر است.

دوم خصوصیات هر یک از انواع شخصیت ارتباطی به جنسیت آنان ندارد و به طور یکسان در مورد زنان و مردان ثابت است زیرا هیچ یک از شخصیت ها ذاتاً مونث یا مذکر نیستند.

سوم، تمامی صفات مربوط به شخصیت شما، در همه اوقات در مورد شما ثابت نیست، زیرا خصوصیات هر فرد در حالت ۳ گانه سلامت روان، متوسط روانی و بیماری روانی در حال تغییر است.

چهارم، هیچ یک از شخصیت ها ذاتاً بهتر یا بدتر از شخصیت های دیگر نیستند. در حالی که هر کدام از شخصیت ها دارای نقاط قوت و ضعف خاص خود هستند، برخی از انواع انیاگرام شخصیت ممکن است از نقطه نظر یک فرهنگ یا گروه خاص مطلوب تر باشند.

 

شخصیت شناسی و سفر به درون

انیاگرام شخصیت شناسی و سفری‌ست از خویش به خویش. شناختن الگوهایی که ما، بر اساس آن‌ها، به شکلی ناخودآگاه، هر روز خود را سپری می‌کنیم، موضوع اصلی شخصیت شناسی انیاگرام است. در این سایت بر اساس رهیافتِ انیاگرام به بررسی قالب‌ها و الگوهایی می‌پردازیم که عمری‌ست به شکلی ناخودآگاه، به بازسازی و تکرار آن‌ها مشغولیم. قالب‌هایی که به جای ما فکر می‌کنند، احساساتی را در کالبد ما پدیدار می‌کنند، به نیابت از ما تصمیم می‌گیرند و از جانب ما رفتار می‌کنند.

قالب‌ها و الگوهایی که “شخصیت” ما را شکل می‌دهند، و ما را کسی می‌کنند که می‌پنداریم هستیم. با شناخت تیپ شخصیتی خود، آرام آرام از همذات‌ پنداری کردن با قالب شخصیتی خود دست می‌کشیم و به تدریج، زمام امور زندگی خود را به دست می‌گیریم.

ادامه مطلب در سایت سید علی باقری…

 

شناختن  انواع تیپ شخصیتی، کمک می کند تا در روابط با دیگران بهتر عمل کنیم در سایت سید علی باقری می توانید در این مورد بیشتر بخوانید.

 

گردآوری: پریسا مشکین پوش

 


اگر به بخش روانشناسی علاقمند هستید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.

روی لینک زیر کلیک کنید.

 

Maahkhatoon97

Recommended Posts

نظرات و پیشنهادات

تماس با ما

برای تماس با ما لطفا از طریق فرم زیر ایمیل بزنید.

Not readable? Change text. captcha txt