اولویت های زندگی تان را مشخص کنید
بعد از آنکه ارزشهای محوری تان را مشخص کردید، باید با استفاده از این اطلاعات و دیگری انجام دهید که به غنی شدن زندگی تان کمک می کند: مشخص کردن اولویتهای زندگی، برای اینکه دقیق بدانید چطور میخواهید وقت، انرژی و پولتان را صرف کنید.
اگر اولویتهایمان را ندانیم، به فشارهای زندگی اجازه می دهیم سمت و سوی اقدامات و تصمیماتمان را تعیین کنند.
وقتی ایمیلی دریافت می کنیم، بلافاصله به آن پاسخ می دهیم. پیشنهاد فروش وسوسه کننده ی محصولی را در صفحه ی فیس بوک مان می بینیم و بلافاصله آن را می خریم. وقتی کسی جریان کارمان را قطع می کند، به او اجازه ی این کار را می دهیم. وقتی «دلایل» مهم زندگیمان را نمیدانیم، هیچ قاعده، محدودیت یا اولویتی نداریم که به ما کمک کند.
تمرین دیگری هم هست که انجام آن را توصیه می کنیم. این تمرین به شما کمک می کند بفهمید، در حال حاضر وقت، انرژی و پولتان را کجا صرف می کنید.
صادقانه به این پرسش ها پاسخ دهید. (در ضمن، هنگام پاسخ دادن باید فهرست ارزشهای محوری شخصی و کاریتان کنارتان باشد).
- فکر می کنید برای انجام فعالیتهایی که مرتبط با ارزشهای محوریتان نیستند (به عنوان مثال وقت گذراندن در اینترنت، تماشای برنامههای بیهودهی تلویزیونی، خرید، یا شغلی که از آن بیزارید) هر روز چقدر از وقت تان را هدر می دهید؟
- چه پول هایی را ناآگاهانه خرج می کنید؟
- تعامل ناخودآگاهتان با کسانی که دوست شان دارید چگونه است؟
- تصمیمات کاریتان بر چه اساس است؟ (یعنی برنامه ای از پیش تعیین شده ای دارید یا بیشتر وقتتان را در «حالت واکنشی» سپری می کنید.
- چقدر از وقتتان را با این فکر سپری میکنید که بهترین راه صرف وقت و پولتان کدام است؟
- کدام کارها، وظایف و روابط را ناخودآگاهانه وارد زندگی تان می کنید؟
- چه چیزی باعث می شود ابعاد مهم دیگر زندگی تان را نادیده بگیرید انگار که برایشان هیچی وقت ندارید؟
حالا که می بینید انرژی و تمرکزتان را در واقع چطور صرف می کنید، بیایید ببینیم روش ایده آل برای اولویتبندی حوزه های مهم زندگی تان کدام است.
برای این بحث بیایید نگاهی به هفت حوزه ی اصلی زندگی داشته باشیم تا بهتر بتوانید اولویت هایتان و چگونگی صرف وقت و پول تان را مشخص کنید.
در صورت تمایل، می توانید هر یک از حوزه هایی که با زندگی تان مطابقت ندارد حذف کنید یا هر موردی را که می خواهید، اضافه کنید.
این حوزه ها عبارتند از:
- کار
- خانواده
- ازدواج (یا رابطه ی عشقی)
- رشد معنوی یا شخصیتی یا تکامل
- تفریح و روابط اجتماعی
- مدیریت زندگی (یعنی کارهای خانه، برنامه ریزی مالی، بودجه بندی و غیره)
- سلامت و تناسب اندام
اگر در شبانه روز ۸ ساعت می خوابید، یعنی ۱۶ ساعت بیدار هستید. فرض کنیم ۲ ساعت صرف فعالیتهای بهداشتی و غذا خوردن شود. یعنی ۱۴ ساعت در روز و ۹۸ ساعت در هفته بیدارید. برای ساده شدن محاسبات، بیایید این عدد را به ۱۰۰ ساعت در هفته گرد کنیم.
در دنیای ایده آل، این هفت حوزه ی کلیدی زندگی را چطور اولویت بندی می کنید؟
ترجیح می دهید چند ساعت از این ۱۰۰ ساعت در هفته را به هر یک از این حوزه ها اختصاص دهید؟ (می توانید از ارزش هایی که یادداشت کرده بودید کمک بگیرید)
منبع 👇🏻
کتاب: هرس ذهن
نویسنده: استیوی اسکات – بری داونپورت
مترجم: صدف حکیمی زاده