نام علمی گل مشعلی Beloperone guttata است و این گیاه را با نام های دیگری چون بلوپرون نیز می شناسند. این گل به خانواده Acanthacee تعلق دارد. پرورش گل مشعلی در صورت برقراری شرایط به ارتفاع ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر می رسد و عرض این گل حدود ۳ تا ۳۵ سانتی متر می باشد.
این گل از نظر ظاهری در نوع خود یگانه می باشد. ضمن اینکه برگ های آن به شکل تخم مرغی هستند. این گل ها در ترتیب آرایشی به رنگ سفید و با اندازه کوچک می باشند. ابتدای بهار تا انتهای فصل پاییز زمان مناسبی برای رویت این گل های زیبا و دیدنی است.
پرورش گل مشعلی با براکته هایی به رنگ قهوه ای کمرنگ همراه می باشد. بلوپرون در آرایش گل های خود، میگو را یادآوری می کند. محل زندگی و نگهداری گل مشعلی مانند کاشت گل رز رونده در محدوده آب و هواهای گرم می باشد. البته این گل زیبا باید در منطقه نیمه سایه این نواحی نگه داری شود.
نحوه نگهداری گل مشعلی:
نور مناسب:
نیازمند مکانی روشن ولی دور از نور مستقیم خورشید است البته نور مستقیم نور خورشید را هم می تواند تحمل کند اما بهتر است در سایه روشن قرار بگیرد.
برای نور مستقیم از ساعاتی استفاده کنید که نور خورشید داغ نباشد، مثل اول صبح. در فصل زمستان و پاییز نور مستقیم مشکلی را ایجاد نمی کند. وجود نور زیاد باعث سوختگی نوک و حاشیه گیاه می شود.وجود نور کم هم باعث دراز شدن بیش از حد ساقه ها می شود که ظاهری نامطلوبی به خود می گیرد.
آبیاری مناسب:
آبیاری منظم به پرورش گل مشعلی کمک فراوانی به گل دهی گیاه می کند فقط مراقب باشید که خاک گیاه خیس باقی نماند زیرا باعث پوسیدگی ریشه گیاه می شود از این رو اجازه دهید بین دو آبیاری سطح خاک خشک شود. غبار پاشی مرتب در فصل تابستان موجب بهبود وضع گیاهتان می شود.
خاک مناسب:
برای کاشت و پرورش گل مشعلی باز از خاکی استفاده کنید که زهر کشی خوبی داشته باشد، برای خاک این گیاه می توانید از ترکیب پیت ماس+ پرلیت + خاک معمولی+خاک برگ استفاده کنید. و هر دو سال یک بار اقدام به تعویض خاک در فصل بهار کنید.
دما مناسب:
حداکثر درجه حرارت در بهار و تابستان ۱۸ درجه و در زمستان با شروع برگ ریزان ۷ درجه است و باید در چایی سرپوشیده محافظت شود. در صورتی که در فصل زمستان برگها ریزش می کنند، یعنی هوای محیط سرد است.
کوددهی مناسب:
با شروع گلدهی هر دو هفته یکبار تا اخر تابستان با مواد غذایی مایع و یا جامد محلول در اب طبق دستور سازنده گیاه را تغذیه مصنوعی کنید.(نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده کافی است)
تعویض گلدان:
در اوایل تابستان شاخه های دراز و منحرف را قطع کنید و گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض کنید.در سالهای بعد احتیاج به تعویض گلدان نیست و اقدام به تعویض خاک های سطحی گلدان با خاک نو و غنی نمایید.
آشنایی با بیماری ها و آفات گیاه
اگر برگ ها بد فرم بوده و مواد چسبناکی بر روی آن دیده شود؛
برای رفع آفات آن می توانید گیاه را به مدت ۴ هفته به وسیله سم حشره کش و مطابق دستور آن، سمپاشی کنید.
اگر برگ های گیاه زرد شده باشند؛
یعنی اینکه آبیاری بیش از اندازه بوده و خاک باتلاقی شده است، بنابراین باید زهکش آن را بررسی کنید و به خاک های سطحی گلدان اجازه دهید تا قبل از آبیاری بعدی، خشک شوند، نباید اجازه دهید که آب اضافی در گلدان ها باقی بماند.
اگر شاخه ها ی گیاه دراز و منحرف شوند؛
یعنی هوا خیلی گرم بوده و در نتیجه گیاه نیاز به هرس دارد، بنابراین آن را به محیط سردتری انتقال داده و شاخه های آن را هرس کنید.
براکته ها رنگ پریده باشند؛
دلیل این اتفاق در زمستان، کمبود نور می باشد و در تابستان نیز به دلیل گرمی هوا می باشد، بنابراین باید شرایط را بررسی کرده و محیط را مساعد نمایید.
اگر برگ ها زرد باشد و سطح زیرین آن نیز از تار عنکبوت مملو باشد؛
عامل آن کنه ریز قرمز می باشد، از این رو می توایند هر دو هفته یکبار، گیاه را با سم کنه کش مطابق دستور گفته شده سمپاشی کنید تا زمانی که علائم از بین بروند، مواظب براکنه ها باشید، در صورت تامین رطوبت میزان آن کاهش می یابد.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.
گردآوری: صبا طاهری