گیاه پرسیاوشان
گیاه پرسیاوشان زیبا و چند ساله معمولاً در نقاط مرطوب، اماکن سایه دار و کم نور میروید. این گیاه در نواحی مدیترانه، اروپای مرکزی و جنوبی، آمریکا و ایران رشد میکند.پرسیاوشان دارای ریزومی خزنده است که ریشههایی باریک از آن خارج میشود. برگهای این گیاه استفاده طبّی دارد.
این گیاه یک سرخس برزیلی است که به خاطر هیکل ظریف و شاخ و برگهای با ملاحتش بسیار مورد توجه قرار گرفته است.هریک از برگهایش به دمبرگ باریک و نازکی ختم میشود که وجه اسمیه آن به پر سیاوشان را توجیه میکند.
برخی از خواص دارویی این گیاه عبارتند از:
- برای دفع سنگ مثانه مفید است.
- تنگی نفس را درمان میکند.
- سرفه و سرماخوردگی را تسکین میدهد.
- ادرارآور است.
- التهاب گلو را درمان میکند.
- برای درمان برونشیت موثر است.
- خوردن گرد خشک آن برای اسهال مفید است.
- ضماد سوخته آن جهت جلوگیری از ریزش مو و رویاندن آن کاربرد دارد.
- پرسیاوشان تببر است.
آبیاری:
این گیاه دارای انواع مختلفی است که بسیار مقاوم بوده و به خوبی در آپارتمانهایی که هوای مرطوب و معتدلی دارند رشد میکند. آبیاری آن بایستی به طور مداوم صورت گیرد وکاملا به دور از اشعه مستقیم آفتاب باشد و به خصوص در زمستان کاملا دور از گرمای رادیاتورها نگهداری شود.
خاک مناسب پرسیاوشان :
خاک مناسب برای این گیاه، خاک غنی از هوموس ، مرطوب و خوب زهکشی شده است.
نور مناسب پرسیاوشان:
بهتر است در نیمسایه و یا سایه کامل قرار داشته باشد.پتحمل قرار گرفتن در آفتاب مستقیم را ندارد و دچار بیماریهای زیادی میشود.
کوددهی پرسیاوشان:
گیاه پرسیاوشان به فقر مواد آلی و عناصر کم مصرف، مقاومت خوبی را نشان میدهد و این گیاه از نظر نیازهای اکولوژیکی بسیار کم توقع است
طرز تهیه دم کرده پرسیاوشان
- برای دم کردن این گیاه فقط از برگهای آن استفاده کنید.
- درون یک ظرف، یک پیمانه آب را روی دو قاشق چایخوری برگ پرسیاوشان خشک و یا در صورت تازه بودن برگها، یک چهارم پیمانه بریزید.
- وقتی مخلوط جوش آمد بگذارید به مدت پنج دقیقه آهسته بجوشد.
- مخلوط را درون یک صافی بریزید.
- اگر میخواهید جوشانده شما شیرین باشد کمی عسل درون آن بریزید و برای طعم بهتر نیز میتوانید چند قطره آب لیمو درون آن بچکانید.
گردآوری : مرسده رنجبر