کامبوجا چیست؟!
کامبوجا یک نوشیدنی باستانی است که بیش از ۲۲۰۰ سال پیش در کشور چین به دلیل خواص قوی سم زدایی و انرژی زاییاش مصرف میشد. کامبوجا بر پایهی چای سبز یا سیاه تهیه میشود.
طعم کامبوجا در طول تخمیر از طعم ترش میوهای مانند، به مزهای شبیه به طعم یک سرکهی ملایم پس از یک دوره نسبتا طولانی تغییر میکند.
چای کامبوجا یک نوشیدنی تخمیر شده است که از چای، شکر، باکتری و مخمر تهیه میشود و اگرچه گاهی اوقات از آن به عنوان چای قارچ کامبوجا یاد میشود، اما کامبوجا یک قارچ نیست، بلکه یک کلونی از باکتریها و مخمرها است.
مواد تشکیلدهنده آن در دسترس است. برای تهیه این نوشیدنی به چای، آب، شکر و SCOBY نیاز داریم. SCOBY در واقع محیط کشت کامبوچا و ترکیبی از مخمر و باکتری است. باکتریهای موجود در آن شامل استوباکتر کتوژنوم، باکتریوم گلوکونیکوم و باکتریوم زایلینوم و مخمرهای موجود در آن شامل شیزوساکارومایسس و ساکارومایسس، تورولا است. حالا با این مواد اولیه چه کنیم؟
مراحل تولید کامبوجا
- ابتدا چای را در آب جوش به همراه شکر قرار دهید. سپس بگذارید تا سرد شود.
- یک ظرف را کاملا استریل کنید.
- سپس مقداری کامبوچای حاوی محیط کشت یا خود محیط کشت را به مخلوط چای و شکر اضافه کنید و درب ظرف را ببندید.
- سپس این مخلوط را در محیطی تاریک و تمیز به مدت ۷ تا ۳۰ روز قرار دهید. اکنون کامبوچای شما آماده است و میتوانید نوش جان کنید.
نکاتی که باید در تهیه کامبوجا رعایت کنید:
- محیط نگهداری کامبوچا باید تاریک و تمیز باشد.
- در حین تهیه و نیز نگهداری آن ظروف فلزی یا پلاستیکی را به کار نبرید. بهتر است از ظروف شیشهای استفاده کنید.
- درب ظرف باید چیزی شبیه یک پارچه نازک باشد.
- دمای محیط بسیار مهم است. هر چه دما بالاتر باشد عمل تخمیر سریعتر انجام میشود. سعی کنید دمای محیط را بین ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتیگراد نگه دارید.
- قارچ حاصل از محیط کشت کامبوچا کرم رنگ است اما اگر روی سطح آن یا در ظرف، لکههایی با رنگهای قرمز، سبز، قهوهای و یا مشکی مشاهده کردید، از آن استفاده نکنید و دور بریزید زیرا احتمال رشد کپک و باکتریهای مضر وجود دارد.
- سعی کنید از چای سیاه و یا چای سبز طبیعی بدون اسانس و عاری از افزودنیهای طعمدار و رنگهای خوراکی استفاده کنید.