زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی یکی از عوامل حیاتی در مراقبت و رشد سالم آنها است. تعیین زمان مناسب برای آبیاری، به عوامل متعددی بستگی دارد. در ابتدا، نوع گیاه بسیار مهم است. برخی گیاهان به طور معمول نیازمند آبیاری مکررتری هستند، در حالی که برخی دیگر نیاز به خاک مرطوب برای مدت زمان بیشتری دارند.
همچنین، فصل سال نیز تأثیر بسیاری بر زمان آبیاری دارد. در فصل گرمای تابستان، گیاهان بیشتر نیاز به آبیاری بیشتر و مکررتر دارند، در حالی که در فصل سرما معمولاً نیاز به آبیاری کمتری دارند.
بهترین زمان آبیاری گیاهان:
- با توجه به بررسی های انجام شده بهترین زَمان آبیاری گیاهان، اوایل صبح و یا اوایل شب است زیرا در این زمان ها گیاه فرصت بیشتری برای استفاده از آب قبل از تبخیر شدن آن دارد. آبیاری در زمان هایی که هوا گرم است موجب میشود که آب زودتر تبخیر شده و آب کمتری در اختیار گیاه قرار بگیرد.
- همچنین زمانی که خاک گلدان تا انتها خشک شده است، باید به گیاه آب بدهید اما ممکن است این زمان برای گیاه دیر شده باشد.
- مراقب برگهای پژمرده و پلاسیده، شاخه های شل و آویزان، افتادن و ریزش گلبرگ ها و برگ های خشک و تغییر رنگ یافته باشید.
- در هوای گرم و خشک باید هر روز به گیاهانتان رسیدگی کنید و مراقب میزان خشکی آن باشید.
- در اکثر مواقع زمانی که خاک تا عمق ۲.۵ سانتیمتری خشک شده باشد، (این مقدار تقریبا برابر با یک بند انگشت است). زمان خوبی برای آب دادن به گیاه است.
روش صحیح آبیاری گیاهان:
- برای آبیاری گیاهان حتما از آب ولرم استفاده کرده و به هیچ وجه از آب سرد استفاده نکنید.
- قبل از استفاده از آب لوله کشی، اجازه دهید آب درون ظرف اندکی راکد بماند تا کلر آن بپرد و با آب کلردار آبیاری نکنید. همچنین میتوانید از آب جوشیده سرد شده برای آبیاری گیاهان استفاده کنید.
- آبیاری را در زیر نور مستقیم خورشید انجام ندهید چرا که موجب ایجاد لک و سوختگی بر روی برگ گیاهان میشود.
- هیچگاه هنگام آبیاری گیاهان، شلنگ را با فشار آب زیاد پای آن ها قرار ندهید. زیرا با این کار خاک از اطراف پایه گیاه کنار میرود و ممکن است ریشه آسیب ببیند.
- آبیاری گیاهان باغچه و حتی گلها و گیاهان داخل آپارتمان، با شرایط آبوهوایی فصل رابطه مستقیمی دارد. به عنوان مثال همان طور که پیش از این نیز اشاره شد، آبیاری در فصل تابستان در طول ساعات گرم روز و در زیر تابش شدید آفتاب کاری نادرست است.
- گلدانهایی که بیرون از خانه قرار دارند، بیشتر از گلدانهای داخل خانه به آب نیاز دارند زیرا محیط بیرونی دارای دمای بالاتر، نور آفتاب و باد است که همه ی اینها خاک را به سرعت خشک میکنند.
- دقت کنید که گلدان دارای زهکش مناسب برای خروج آب باشد. در صورتی که در زیر گلدانی آب جمع شد حتما به سرعت آن را خالی کنید چرا که موجب پوسیدگی ریشهی گیاه و از بین رفتن آن میشود.
- منابع آب در دنیا بسیار کم و محدود میباشد موقع آبیاری گیاهان از هدر رفتن آن جلوگیری کنیم.
- از گلدانهای براق و لعاب دار استفاده کنید تا مانع از تبخیر رطوبت خاک شود.
- برای گیاهانی که رطوبت بیشتری لازم دارند یک لایه مالچ یا سنگ ریزه بر روی سطح خاک بپاشید تا سرعت از دست دادن رطوبت را کاهش دهد.
- سطح خاک گلدان در موقع آبیاری بایستی یکنواخت خیس گردد و از آبیاری نقطه ای خودداری کنید.
- آب زیاد باعث کمبود اکسیژن خاک، رنگ پریدگی، زرد شدن برگ ها و ریزش برگ ها میگردد.
- آب کم و رطوبت پایین محیط نیز باعث سوختگی نوک اکثر برگ ها میگردد.
- اسپری با آب ولرم و مناسب در روزهای گرم سال حداقل روزی یکبار توصیه میشود.
- استفاده از اسفنج نمدار جهت کشیدن روی برگ ها و زیر آنها توصیه میشود.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.
Recommended Posts