هشتاد کیلومتر دورتر از بیروت، عروس شهرهای خاورمیانه، روستای بِشعلی (Bchaaleh).
بیشهزاری سبز با تپهها و درختان و گیاهان، تن خودش را به آفتاب گرم سپرده است.
شانزده درخت زیتون، مثل نگاهبانانی خاموش شش هزار سال است که ریشههایشان را در خاک اینجا گستردهاند و بیشتر از هر کسی حق آب و گل دارند.
درختان زیتون بشعلی خیلی چیزها را تاب آوردهاند، در واقع خیلی خوششانس بودهاند که ناآرامیها، جنگ و اختلافات سیاسی داخلی مثل بحران کمبود نان در لبنان و دیگر کشورهای خاورمیانه، بیماری، قحطی، کمآبی و ضربات تبر را از سر گذراندهاند.
مردم آنها را با عنوان «درختان نوح» میشناسند.
درختانی که شش هزار سال بعد از سیل عظیمی که جهان را غرق کرد هنوز نفس میکشند.
در نظر یهودیان، زیتون علاوه بر نشانه صلح، نماد روشنایی و نور هم هست و در مراسمهای مذهبی این قوم، مستقیما حضور دارد.
زیتون در عصر حاضر همچنان محبوب است. این میوه که در متون و کتابهای ادیان نام برده شده و جنبهای مقدس و محترم برای اجداد مردمان خاورمیانه و مدیترانه داشته است.
امروزه این میوه در اکثر نقاط دنیا کشت میشود. به طور کلی ۲۰ نوع زیتون مختلف وجود دارد و محصول مصرفی یا صادراتی اصلی کشورهایی مثل ترکیه، اسپانیا، ایتالیا و یونان به شمار میرود.
همچنین، درخت زیتون بسیار مقاوم است و گرما و سرما و شرایط آب و هوایی مختلف را به خوبی تاب میآورد، به همین خاطر از گذشته تا امروز مردم آن را مصرف میکردند تا عمر طولانی بدست بیاورند.
طبیعت معتدل آن باعث شده تا از محبوبترین عناصر و خوردنیها در کنار غذای اصلی در آشپزی باشد.
زیتون در آشپزی فرانسوی و ایتالیایی به عنوان مشخصه این سبک از آشپزی در نظر گرفته شود.
گذشته از اینکه زیتون به طور کلی برای حفظ سلامت قلب و جلوگیری از سرطان مفید است، به دلیل خواص آنتیاکسیدانی میتواند خطر ابتلا به برخی از بیماریهای مزمن را کاهش دهد.
بهبود سلامت قلبی هم به خاطر اسید اولئیک (Oleic acid) موجود در زیتون تضمین شده است، که سطح کلسترول و فشار خون را پایین میآورد.
ارتقای سلامت استخوانها از دیگر مزایای مصرف زیتون برای افراد است. بخصوص کسانی که رژیم مدیترانهای دارند یا ساکن کشورهای حوزه مدیترانه هستند، از توده استخوانی و کیفیت استخوان بهتری برخوردارند.
گردآوری: عسل حسن زاده
rojacake
اگر به بخش سیر تا پیاز علاقمند هستید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.