معرفی فیلم موزیکال لالالند
لالالند یکی از عاشقانههای موزیکال سینماست که بیش از هر چیزی دوران رونق موزیکالها را در دهه ۳۰ میلادی نشان میدهد. لالالند، شاهکاری عاشقانه از دیمین شزل، شما رو به دل هالیوودِ پر زرق و برق و دنیای جادویی موسیقی میبرد، جایی که عشق و آرزو در هم آمیخته و روی پرده سینما جان میگیرند.
اما استون و رایان گاسلینگ در نقشهای اصلی این فیلم، در نقش دو هنرمند جوان و جاهطلب، قلبها رو تسخیر میکنند. میا، بازیگری در حال ظهور، و سیا، نوازندهی پیانو با استعداد، در مسیر دنبال کردن رویاهایشان با همدیگر آشنا میشوند و عشقی پرهیجان بین شان شکوفه میشود.
در ادامه با ماه خاتون همراه شوید تا به معرفی این فیلم جذاب بپردازیم.
لالالند داستان چه کسانی است؟
نقد و بررسی فیلم لا لا لند از شخصیت میا (Mia) آغاز میشود: بازیگر شکستخوردهای که مشتاقانه از کودکی در پی تحقق رؤیای خود است. برخلاف استعدادی که دارد، هیچ تست بازیگری موفقی را پشت سر نگذاشته و مورد بیاعتنایی کارگردانها قرار گرفته است. از سویی با شخصیت سباستین (Sebastian) روبهرو هستیم: پیانیستی کاربلد، خلاق و عاشق سبک جاز، که از فراموشی این موسیقی پرشور، عصبانی و دلگیر است.
همانطور که میا دوست دارد روزی به ستارهای چون اینگرید برگمن (Ingrid Bergman) بدل شود، سباستین نیز در آرزوی باز کردن کلوپ جاز و انتخاب نامی درخور برای آن است، تا به جای نسخههای بدلی و قلابی جاز، نسخۀ حقیقی آن را به همه نشان دهد.
در حقیقت، تمایل میا و سباستین به گذشتهای دورتر از خودشان باز میگردد. این علاقه نهتنها در شخصیتهای فیلم، بلکه در کارگران فیلم، دیمین شزل (Damien Chazelle) نیز دیده میشود؛ چراکه او با یکی از قدیمیترین ژانرهای سینما، یعنی فیلمهای موزیکال سروکار دارد و به نظر میرسد با این فیلم، به همدردی با خود پرداخته و تمایلش را به سینما و موسیقی گذشته نشان میدهد.
لالالند سفری به سرزمین رویاها
لالالند با رویکردی پستمدرن، مفهوم فراواقعیت را به دنیای سینما میآورد. فراواقعیت به دنیاهایی اشاره میکند که گرچه از نظر فیزیکی واقعی به نظر میرسند، اما در واقع، خیالی و غیرواقعی هستند. نمونهی بارز این مفهوم را میتوان در فیلمهای دیوید لینچ، مانند شاهکار مالهالند درایو مشاهده کرد.
لالالند با استفاده از عناصر بصری و روایی خاص، دنیایی فراواقعی را خلق میکند که در آن، عشق، موسیقی و رویا در هم آمیختهاند. این فیلم با ظرافت، مرز بین واقعیت و خیال را محو میکند و تماشاگر را به سفری در دنیای رؤیایی و پرشور خود دعوت میکند. لالالند نه تنها یک موزیکال سرگرمکننده و جذاب است، بلکه با رویکرد پستمدرن خود، تجربهای سینمایی منحصر به فرد را برای تماشاگران رقم میزند و ما را به سفری در سرزمین رویاها و یوتوپیای لس آنجلس میبرد.
خوب است بدانید:
لالالند نخستین بار در ۷۳امین جشنواره فیلم ونیز و در تاریخ ۳۱ اوت ۲۰۱۶ بهروی پرده رفت. فیلم اکران گسترده خود را از تاریخ ۹ دسامبر ۲۰۱۶ در آمریکا آغاز کرد. لا لا لند ۴۷۲ میلیون دلار در سراسر جهان فروش کرد در حالی که بودجه ساخت آن تنها ۳۰ میلیون دلار بود.
لالالند با تحسین جهانی همراه شد.
منتقدان، نویسندگی و کارگردانی شزل، بازی رایان گاسلینگ و اما استون، موسیقی جاستین هورویتز، سکانسهای موزیکال و فیلمبرداری فیلم را ستودند. لا لا لند در هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار در ۱۴ رشته نامزد جایزه شد و رکورد شکست. پیش از این، فقط دو فیلم همهچیز درباره ایو و تایتانیک به این رکورد دست پیدا کرده بودند. فیلم شش جایزه اسکار برد: بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین فیلمبرداری، بهترین موسیقی متن، بهترین طراحی صحنه و بهترین ترانه (شهر ستارهها). لا لا لند در هفتاد و چهارمین مراسم گلدن گلوب نیز در هفت رشته نامزد دریافت جایزه بود که توانست همه آنها را بهدست بیاورد و تبدیل به موفقترین فیلم در تاریخ جوایز گلدن گلوب شود.
حاشیه اسکار بهترین فیلم:
در حین برگزاری مراسم و هنگام اعلام جایزه اسکار بهترین فیلم، وارن بیتی و فی داناوی که اعلام کنندگان جایزه بودند، لا لا لند را به عنوان بهترین فیلم معرفی کردند. پس از آنکه عوامل فیلم برای دریافت جایزه خود به روی سن آمدند، ناگهان اعلام شد که اشتباهی رخ داده است و برنده این جایزه، فیلم مهتاب بوده است. سپس عوامل فیلم جایزه خود را پس دادند و عوامل فیلم مهتاب به روی سن آمدند و جوایز خود را تحویل گرفتند. طبق گفتهها، احتمالاً به صورت اشتباهی کاغذی که در آن جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن به اما استون برای فیلم لا لا لند اهداء شده بود، به وارن بیتی و فی داناوی تحویل داده شده بود.
بازیگران فیلم:
اما استون
رایان گاسلینگ
جی.کی. سیمونز
جان لجند
رزمری دویت
میگن فی
مایلز اندرسون
در پایان
لالالند فقط یه فیلم موزیکال معمولی نیست، بلکه ادای دینی به دوران طلایی هالیوود و عشاقِ سینما و موسیقیِ آن دوره است. ترانههای دلنشین، رقصهای پرشور و صحنههای خیره کننده، تماشاگر را در دنیای خودش غرق میکند و تا انتهای فیلم با خود همراه میکند. اگر به دنبال یک تجربهی سینمایی متفاوت و بهیادماندنی هستید، لالالند رو از دست ندهید!
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.