آشنایی با فرهنگ مردمان تایلند
تایلند یکی از کشورهای پادشاهی جهان است که در جنوب شرقی آسیا قرار دارد. این کشور به سرزمین لبخندها معروف است و مردم آن با رویی خوش از گردشگران پذیرایی میکنند. در ادامه با ماه خاتون همراه باشید تا با فرهنگ مردم تایلند آشنا شوید.
مردم تایلندی۱۶ عید عمومی دارند و انگار همیشه در حال جشن و شادی هستند. ۹۵درصد از مردم این کشور از آیین بودا پیروی میکنند، به همین علت معابد متعددی در این کشور ساخته شده است. همچنین جشن سال نو تایلند از تاریخ ۳۱ دسامبر تا ۱ ژانویه با عبادت کردن و نذری دادن در معابد بودایی شروع میشود. تایلند به علت داشتن آب و هوای خوب، طبیعت بینظیر و معابد فوقالعاده جذاب پذیرای گردشگران زیادی است.
فرهنگ مردم تایلند
آداب و رسوم مردم تایلند و فرهنگ مردم این کشور آمیختهای از فرهنگ کشورهای چین، هند، کامبوج و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا است. در تایلند هم مانند دیگر کشورهای آسیایی، مردم برای نیاکان خود و بزرگترها احترام زیادی قائل هستند. تایلندیها همیشه خنده بر لب دارند و با مهربانی از دیگران استقبال میکنند، آنها مشتاق صحبت کردن با گردشگران هستند و با رویی گشاده و خندان از آنها پذیرایی میکنند.
مردم تایلند احترام ویژهای برای پادشاه خود قائل هستند و به وسایلی مانند اسکناس و کتاب که عکس پادشاه در آنها حک شده باشد احترام میگذارند. در این کشور پادشاه بالاترین جایگاه و ارزش را دارد.
برخی از مردم تایلند به خصوص در مناطق روستایی و سنتی، رسمی تحت عنوان صحبت کردن با روح دارند و اگر محل زندگی خود را شبها به قصد بیرون ماندن ترک کنند خانه را به یک روح میسپارند و هنگام برگشت هم از روح تشکر میکنند. البته این رسم در شهرهای بزرگ و بانکوک انجام نمیشود و گردشگران هم موظف به انجام آن نیستند.
زبان مردم تایلند
زبان مردم تایلند یکی از قدیمیترین زبانهای زندهی شرق آسیا است. گویشهای قومی و منطقهای زیادی در قسمتهای مختلف این کشور وجود دارد اما تایلندی زبان رسمی کشور تایلند است و الفبای مخصوصی دارد. با وجود آموزش زبان انگلیسی در مدارس کشور تایلند مردم این کشور تسلط زیادی به این زبان ندارند.
جالب است بدانید پادشاهان تایلندی زبان منحصر به فردی دارند که فقط خودشان به این زبان صحبت میکنند و در هیچ کجای کشور به این زبان صحبت نمیشود. در اکثر رستورانها، فروشگاهها و هتلها زبان انگلیسی و بعضی از زبانهای اروپایی استفاده میشود. همچنین برای راحتی گردشگران اسامی خیابانها به دو زبان تایلندی و انگلیسی نوشته شده است.
مذهب مردم تایلند
اکثر مردم تایلند پیرو آیین بودا هستند و در تمام قسمتهای تایلند میتوانید افرادی را مشاهده کنید که برای عبادت و نذری دادن به سوی معابد خود میروند. مذهب و رتبههای مذهبی مانند راهبان معابد، احترام ویژهای بین مردم تایلند دارند و حتی در مراکز عمومی هم تایلندهای از تماس فیزیکی با راهبان اجتناب میکنند.
همچنین مکانها یا معابد مخروبه در این کشور احترام و ارزش والایی بین مردم دارند و در محیطهای مذهبی سکوت و آرامش حکم فرماست. از نظر مردم تایلند به آغوش کشیدن راهبها و دست دادن با راهبان زن کار ناشایست و نوعی بی احترامی است. به طور کلی داشتن پوشش و رفتار مناسب در مکانهای مذهبی و در مقابل مجسمههای بودا جزو آداب و رسوم مردم تایلند است.
جشن های مردم تایلند
یکی از آداب و رسوم مردم تایلند برگزاری جشنها و فستیوالهای مختلف است. جشن های تایلند نه تنها برای مردم بومی این کشور بلکه برای گردشگران هم بسیار جذاب هستند و افراد از سراسر دنیا برای دیدن این مراسمها به تایلند سفر میکنند. جشنهای مختلفی مانند جشن گل، جشن آب، جشن لوی کراتونگ و نمایشگاه میوه و کبوتر از جذابترین مراسمهایی هستند که در تایلند برگزار میشوند.
جشن آب در تایلند
جشن آب در تایلند یکی از پرطرفدارترین مراسمهای این کشور است. آب در فرهنگ مردم این کشور بسیار خوشیمن است به همین دلیل در تاریخ ۱۳ تا ۱۵ آوریل تایلندیها جشن آب برگزار میکنند.
جشن لوی کراتونگ در تایلند
یکی از بهترین راهها برای آشنایی با آداب و رسوم مردم تایلند حضور در جشنهای مختلف مردم این کشور است وجشن لوی کراتونگ در تایلند جزو پربازدیدترین جشنوارههای این کشور محسوب میشود و در آن مردم قایقهای کوچک را با مشعل و گل تزئین کرده و به آب میاندازند.
جایگاه خانواده در آداب و رسوم مردم تایلند
با این که تایلند کشوری کاملا آزاد است اما اعضای خانواده بسیار نزدیک به هم هستند. جایگاه خانواده در آداب و رسوم مردم تایلند بسیار مهم است و سلسله مراتب در آن به چشم میخورد. خانوادههای تایلندی معمولا شامل والدین و فرزندان هستند و برخی مواقع پدربزرگها و مادربزرگها هم همراه با آنها زندگی میکنند. افراد برجسته و نجیبزادگان در بالاترین مرحله از طبقهبندی اجتماعی مردم این کشور قرار دارند و در طبقههای بعدی بازرگانان خارجی، مردم عادی و فقیر قرار میگیرند.
در تایلند زنان مسئولیت مراقبت از کودکان و کارهای خانه را بر عهده دارند و کودکان هم مورد توجه اعضای خانواده هستند. مادران این کشور مانند مادران ایرانی به ندرت نوزادان خود را ترک میکنند. همچنین آموزش برای کودکان تا ۱۲ سالگی رایگان است.
مراسم ازدواج تایلندیها جزو عجیبترین و سنتیترین آداب و رسوم مردم تایلند است. در این مراسم عروس به رودخانهای جاری میرود و با آب زدن به خود پاک و زلال میشود. با این کار عروس وفاداری خود را به همسرش نشان میدهد. مردم این کشور آب را مظهر پاکی و طراوت میدانند و در مراسم سال نو هم برای داشتن سالی پربرکت روی یکدیگر آب میریزند.
شیوه احوالپرسی در آداب و رسوم مردم تایلند
یک شیوه احوالپرسی در آب و رسوم مردم تایلند وجود دارد که بسیار رایج است. برای این کار فرد باید دستان خود را به هم چسبانده و سر را کمی خم کند و دستها کمی جلوتر از سر قرار بگیرد. این نوع سلام کردن « wai» نام دارد و فقط مخصوص مردم عادی است و راهبان و خانوادهی سلطنتی از آن معاف هستند.
هنر در تایلند
مردم تایلند به هنر علاقهی زیادی دارند و در این کشور سازمانهای زیادی از هنرمندان حمایت میکنند. در این کشور یک تئاتر ملی محبوب وجود دارد و کالجهای زیادی هم آموزش موسیقی، رقص و نمایش را بر عهده دارند. هنر نویسندگی هم در چند سال اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته و رمانهای مدرن به خوبی توانستهاند بین مردم تایلند علاقهمندانی پیدا کنند.
نحوه هدیه دادن
نحوه هدیه دادن در آداب و رسوم مردم تایلند بسیار جالب است. در صورتی که با یک هدیه به خانهی تایلندیها بروید آنها بسیار خوشحال میشوند. هدیههایی مانند گل و شکلات و میوه از جذابترین هدیههایی هستند که میتوانید به مردم این کشور بدهید اما باید حواستان باشد برای هدیه دادن از گل جعفری و میخک و رنگهایی مانند سیاه، آبی و سبز استفاده نکنید زیرا این رنگها در مراسم تدفین مورد استفاده قرار میگیرند.
رنگهای زرد و طلایی جزو رنگهای سلطنتی تایلند محسوب میشوند و برای کادو پیچ کردن مناسب هستند. یکی از رسمهای عجیب دربارهی کادو گرفتن در تایلند این است که معمولا آنها کادوها را پیش دیگران باز نمیکنند. همچنین تایلندیها هم مانند مردم ایران در مراسمهای عروسی خود پول هدیه میدهند.
بایدها و نبایدهای آداب و رسوم مردم تایلند
شاید برایتان جالب باشد که دربارهی بایدها و نبایدهای آداب و رسوم مردم تایلند بیشتر بدانید. در ادامه شما را با برخی از این بایدها و نبایدها آشنا میکنیم:
مردم تایلند سر را مقدسترین عضو بدن و پا را پستترین عضو بدن میدانند. به همین دلیل دست زدن به سر در این کشور توهین محسوب میشود و اشاره با پا به چیزی هم توهین به حساب میآید. در این کشور حتی استفاده از پا برای بسته نشدن در و یا نشانه رفتن با انگشتان پا به سمت مجسمهی بودا مانند فحش و ناسزا تلقی میشود.
گردشگران و مسافران هنگام صدا کردن گارسون، تاکسی گرفتن و موارد مشابه نباید برای اشاره از انگشتان دست استفاده کنند زیرا اشاره با انگشت دست و سوت زدن برای جلب توجه یک نفر به معنای این است که او مانند یک سگ بیارزش است.
در تایلند هنگام وارد شدن به خانهها، معابد و حتی برخی فروشگاهها باید کفشها را از پا خارج کنید. وارد شدن به این مکانها با کفش بیاحترامی به حضار است.
درسفر به تایلند نباید به خاندان سلطنتی بیاحترامی کرد زیرا خانوادهی سلطنتی این کشور به شدت بین مردم محبوب است.
گردشگران برای خارج کردن تصاویر بودا از کشور تایلند باید مجوز داشته باشند. یکی از تفریحات مسافران عکس گرفتن با مجسمههای گوناگون بودا است به همین دلیل باید به این نکته توجه داشته باشند.
در تایلند برای ورود به معابد باید پوشش مناسبی داشته باشید. پوشیدن لباس سفید و شلوار و دامنهای بلند برای خانمها توصیه میشود. فراموش نکنید که مردم تایلند لباس نامناسب را بیاحترامی در نظر میگیرند.
——————————————————
اگر از این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.