دلایل شکستگی ناخن ها
دلایل شکستگی ناخن ها:
۱- آسیبهای تکراری :
کسی که هر روز با مواد شوینده کار میکند، به دلیل اینکه بهطور روزانه این آسیب به ناخن وارد میشود باعث شکنندگی ناخنها میشود.
۲- بلندی ناخنها :
بلندی ناخُن ها ارتباط مستقیم با شکنندگی ناخن دارد. هر چه ناخن بلندتر باشد، شکنندگی آن بیشتر است و به کسانی که این مشکل را دارند توصیه میکنم که همیشه ناخُنهای خود را کوتاه نگه دارند.
۳- شغل افراد :
نجارها، کفاشها، آهنگرها و پزشکها (چون از حلالها استفاده میکنند) معمولا شکنندگی ناخُن را تجربه میکنند.
۴- لاک زدن و پاک کردن مداوم :
لاک باعث شکنندگی ناخُن نمیشود ولی کسانی که با فاصله زمانی خیلی کم لاک خود را با استون پاک میکنند، در معرض آسیب ناخن هستند چون استون ماده حلال است.
۵- سن و سال :
سن و سال هم ارتباط مستقیم با شکنندگی ناخُن دارد. هر چه سن بالاتر و فرد مسنتر باشد، شکنندگی ناخُن بیشتر میشود. در خانمها چون ناخن آنها نازکتر است، شکنندگی ناخُنها بیشتر است.
۶- بیماریهای پوستی :
بعضی بیماریهای پوستی هم موجب شکنندگی ناخُن میشوند. کسانی که مشکل خشکی پوست دارند شکنندگی ناخُن هم دارند.
۷– کمبود های تغذیه ای :
کسانی که کمبودهای تغذیهای دارند، مخصوصا کسانی که دچار کمبود آهن یا روی هستند یا ویتامینهای A، B، C، D و E را کمتر دارند در معرض شکنندگی ناخُن هستند.
۸- بیماری های خونی :
کم خونی ناشی از فقر آهن نیز باعث شکنندگی ناخُن می شود. کم خونی وضعیتی است که در آن، تعداد یا اندازه گلبول های قرمز یا مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دیاکسیدکربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود.
۹- مشکلات غدد :
مشکلات غده تیروئید مثل کم کاری تیروئید، روی شکنندگی ناخُن ها تاثیر میگذارد.
۱۰- مانیکور و پدیکور غیر اصولی:
انجام کارهای زیبایی بر روی ناخُن ها مثل مانیکور کردن غیر اصولی و سوهان کشی زیاد یا استفاده از ناخن مصنوعی نیز باعث شکنندگی ناخُن می شود.
______
گردآوری: مرسده رنجبر
اگر به بخش پوست و زیبایی علاقه مندید. از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید:
_____________