بامیه،بمب خاصیت
بامیه گیاه سبز غلافداری است که برای نخستین بار توسط مصریان پرورش داده شده و مورد استفاده قرار گرفته و پس از آن در کشورهای آسیای جنوبی، آمریکا و سایر سرزمینها کشت و پرورش داده شده است.
در واقع یکی از گیاهانی که تعجب دانشمندان را به خود معطوف کرده، بامیه است. این گیاه دارای کالری بسیار پایین و خواص بسیار زیاد است. این گیاه سرشار از فیبر است و ویتامینها و املاح بسیار فراوانی دارد. ویتامین A، ویتامین B۶، ویتامین C، ریبوفلاوین، کلسیم، اسیدفولیک، تیامین و روی ازجمله مواد مغذی موجود در بامیه است.
چگونه بامیه سالم را انتخاب کنم؟
بامیههای سبز انتخاب خوبی برای غذاهای شما هستند. اما به طور کلی بهتر است، بامیههای رسیدهای را انتخاب کنید که سفت و محکم باشند. از خرید بامیه با غلافهای پلاسیده، نرم و تیرهرنگ خودداری کنید.
خواص بی نظیر بامیه
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
بهبود عملکرد دستگاه گوارش یکی از مهمترین خواص بامیه میتواند باشد. این گیاه فیبر نامحلول دارد و به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند و از بروز سرطان جلوگیری میکند.
بامیه یک ملین طبیعی است و به عنوان یک روان کنندهی روده بزرگ به شمار میآید. افرادی که مشکل یبوست دارند با خوردن بامیه میتوانند از شر این بیماری خلاص شوند و به دفع ضایعات از بدن کمک کنند.
منبع خوبی از کلسیم
افراد گیاهخوار، یا افرادی که نارسایی لاکتوز دارند، در تأمین نیاز روزانه کلسیم دچار مشکل می شوند. با این حال، ۱۰۰ گرم بامیه حدود ۸ درصد از نیازهای روزانه کلسیم را تامین می کند که در صورت ترکیب با سایر غذاها می تواند به در دستیابی به هدف روزانه تان کمک کند. این کلسیم برای سلامتی عضلات و عصب، و همچنین در حفظ ساختار استخوان و جلوگیری از شرایطی مانند پوکی استخوان ضروری است.
کلسیم همچنین در عملکرد قلب نیز نقش دارد تا بتواند الگوی ریتمیک و نیروی انقباضی آن را حفظ کند.
جلوگیری از بیماری کبد
بامیه، به پاکسازی کبد کمک کرده و از بیماری کبد جلوگیری می کند زیرا کبد را سم زدایی کرده و مانع انباشت چربی در کبد می شود. آنتی اکسیدان قوی عصاره بامیه دارای توانایی محافظت در برابر آسیب های ناشی از کبد است. برای بهبود سلامت کبد خود بامیه را به رژیم غذایی تان افزوده و یا پس از مشورت با پزشک تان مکمل آن را مصرف نمایید.
خواص بامیه برای زنان باردار و جنین
بامیه حاوی مقادیر غنی از فولات است که برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است. فولات موجود در بامیه باعث می شود نقص های لوله عصبی در جنین به حداقل برسد. ضمن اینکه این ماده معدنی می تواند از سقط جنین و زایمان زودرس نیز جلوگیری کند.
انتخابی عالی برای دیابتیها!
فیبر موجود در بامیه به حفظ قندخون كمك میكند. همچنین سرعت جذب قند را كاهش میدهد، پس دیابتیها بدانند که بامیه برای آنها بسیار مفید است. درواقع پوسته فوقانی بامیه، قندخون را تثبیت کرده و آن را در حد غیرقابل جذب از طریق روده نگه میدارد. افرادی که دیابت دارند، میتوانند هرشب یک بامیه را از وسط دو نیم کنند و داخل لیوان آب قرار دهند، سپس این محلول را در یخچال گذاشته و صبح ناشتا میل کنند. اگر یک هفته منتظر بمانند اثر معجزهآسای آن را خواهند دید و حتما شگفتزده خواهید شد.
مضرات بامیه
مصرف به اندازه هر گونه سبزیجات و از جمله بامیه, عوارض جانبی خاصی نخواهد داشن و بامیه جزء مواد غذایی سالم به شمار می رود که خواص بسیاری دارد. با این حال بامیه ممکن است سوءهاضمه ایجاد کند یا تهوع آورد. همچنین یکی از مضرات بامیه زیاد کننده عرق است. به علاوه به علت داشتن پتاسیم بالا بامیه به افراد مبتلا به بیماری های کلیه توصیه نمی شود.
با توجه به مواد مغذی و خواص بامیه توصیه می شود برای حفظ اثرات مفید آن بامیه را خیلی کم بپزید، یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود.
روشهای مصرف بامیه کدامند؟
بامیه. را میتوانید به سالادها، سوپ و آبگوشت اضافه و یا به صورت تازه یا خشکشده، ترشی، سرخشده، پخته، کبابی یا بخارپز مصرف کنید.
بامیه خیس: خرد کردن و پختن بامیه در آب باعث بیرون آمدن عصاره آن میشود که غلظت سوپ و آبگوشت را زیاد میکند.
بامیه خشک: بامیه خشک میتواند برای غلیظ کردن سس استفاده شود. بعضی از مردم به جای سفیده تخم مرغ در تهیه سس، از بامیه استفاده میکنند.
دانههای بامیه: در برخی از مناطق، دانههای بامیه را تفت میدهند و با یک نوشیدنی بدون کافئین تهیه میکنند تا جایگزین قهوه باشد.
اگر از افرادی هستید که از بافت آدامسی و کرکی بامیه خوشتان نمیآید، آن را بپزید تا این ویژگی از بین برود.
اگر به بخش خواص مواد غذایی علاقمند هستید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.
فواید و خواص اسفناج برای سلامتی
گردآوری: صبا طاهری