گل خورشیدی
گل خورشیدی گیاهی همیشه سبز. با برگ های خطی یا نواری شکل به رنگ سبز تیره. براق و به طول نیم متر است. ارتفاع این گیاه به حدود ۵۰ سانتی متر می رسد. ساقه گلدهنده در فصل بهار حدود ۱۰ تا ۲۰ عدد گل لوله ای تا قیفی شکل. به رنگ نارنجی یا پرتقالی رنگ دارد.
گل خورشیدی یک گل آپارتمانی است. که در زمستان به هوای معتدل نیاز دارد. اما در تابستان می توان. آن را بیرون پنجره گذاشت. پس از سه سال از زمان کاشت شروع به گل دادن می کند. و گل های آن بادوام است.
در این مقاله قصد داریم. شما را با نحوه نگه داری از این گل محبوب آشنا سازیم.:
آبیاری مناسب:
این گل به آبیاری منظم نیاز دارد. و همچنین با توجه به نیاز آبی متوسطی که دارد. زمان آبیاری آن طوری انتخاب شود. که سطح رویی گلدان خشک شده. باشد. گل خورشیدی هنگام گلدهی به آبیاری بیشتری نیاز دارد. بنابراین در این مرحله بستر کاشت مرطوب باشد. و نه کاملا خیس و غرقابی! در دیگر مواقع به آب کمتری جهت رشد نیاز دارد.
پیشنهاد می شود. برای آبیاری این گل از آب مقطر یا آب جوشیده سرد. که با محیط یک دما شده. بهره بگیرید.
خاک مناسب:
اگر برای گل خورشیدی از خاک بسیار سنگین استفاده کنید ، باعث خراب شدن و از بین رفتن و همچنین گل ندادن گیاه می شود . بهترین خاک برای گل خورشیدی خاک سبک می باشد. که می توانید از مخلوطی همچون خاک باغچه ، ماسه. و خاک گل برگ پوسیده استفاده کنید. که کمک بسیار زیادی را به رشد گل خورشیدی می کند.
دمای مناسب:
دمای مناسب برای پرورش گل خورشیدی بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد می باشد. این گل به سرما و گرمای هوا حساس بوده. و از قرار دادن آن در کنار. شوفاژ، بخاری یا کولر و… خودداری کنید.
نور مناسب:
گل خورشیدی برای گلدهی خوب و عالی نیاز به نور کافی می باشد. که باید گیاه را جور قرار دهید. که اشعه خورشید به گیاه تابش نکند. و باعث خراب شدن آن نشود . همچنین می توانید گیاه را که در منزل قرار داده اید. ، آن را به پشت پنجره شمالی برده. و در آنجا قرار دهید. تا باعث خراب شدن آن نشود .
گل خورشیدی را می توان. در فصل بهار و تابستان در زیر سایه درخت. و یا در جایی که سایه خوبی را دارد. نگهداری کنید تا باعث بهتر رشد کردن .گیاه شود.
تعویض گلدان:
خورشیدی به تعویض گلدان مکرر نیاز ندارد. ریشههای این گیاه بسیار ضعیف هستند. پس در هنگام تعویض گلدان بسیار مراقب باشید. که به ریشهها یا شاخ و برگ گیاه آسیب نزنید. تعویض گلدان را در ابتدای فصل رشد انجام دهید. و در مکانی گرم و روشن قرارش دهید. تا رشد دوباره گیاه شروع شود. بعد از هر تغییری در شرایط گیاه، مانند تعویض گلدان، گیاه تا مدتی در شک آن است. و نیاز به زمان دارد. تا با شرایط جدیدش آدابته شود. در طول این مدت گیاه را از تنشهای شدید محیطی مثل آفتاب شدید.، سرما یا گرمای شدید و … حفظ کنید.
آفات و بیماری های گل خورشیدی. :
۱- گیاه گل نمی دهد.
زیرا گلدان گیاه را تعویض کرده اید. و بسیار بزرگ می باشد. و گل در این گلدان احساس. راحتی نمی کند. و نمی توانند مانند سابق. گل بدهد..
۲- برگ ها زرد شده اند. و زیبایی خود را. از دست. داده اند.
این موضوع نیز دو دلیل دارد . دلیل اول اینکه به گیاه آب بیش .از اندازه داده اید. و باید آبیاری را تا زمانی که برگ ها مانند اول شود. آبیاری را کم کرده. و دلیل دوم اینکه گلدان گیاه کوچک می باشد. که باعث زرد شدن برگ ها می شود. و باید حتما گلدان گیاه را عوض کنید. تا گیاه مانند قیب شود .
۳- در برگ های زیرین گل خورشیدی تار عنکبوت. وجود دارد.
دلیل اینکه گیاه تار عنکبوت بسته است. ، بخاطر خشک بودن هوا می باشد. که باید اول رطوبت گیاه را تامین کنید. و بعد از آن امکان دارد. که به گیاه حشرات ریز و زشت .رنگی حمله کرده است. و تا زمانی که تار عنکبوت ها از بین رود. ، باید سم پاشی. را انجام دهید.
۴- گیاه از طوقه سیاه.و پوسیده شده است.
به احتمال زیاد گیاه دچار قارچ شده است. که تهویه ناقص و رطوبت زیاد. از عوامل به وجود آمدن قارچ میباشند. پس اجازه دهید. محیط و خاک کاملا خشک شود. و با قارچ کش سم پاشی کنید.
اگر به بخش گل و گیاه علاقمند هستید. از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.
گل ماه تولد شما چیست؟
گردآوری: صبا طاهری