خواص بیشمار آب کرفس
کرفس یکی از سبزیجات است که خواص بیشماری دارد. این سبزی به حفظ سلامت بدن کمک کرده، از انواع بیماریها جلوگیری کرده و برای لاغری مفید است. کرفس را به صورت خام و یا پخته مصرف میکنند و آن را در سالاد یا برخی از غذاها به کار میبرند. آب کرفس نیز یکی از بهترین و مقویترین نوشیدنیهاست.
در این مطلب از ماه خاتون ما تمامی خواص آب کرفس و حتی مضرات آن را معرفی میکنیم، ارزش غذایی آن را بررسی کرده و در نهایت طرز تهیه آب کرفس را آموزش میدهیم.
کرفس گرم است یا سرد؟
کرفس طبع گرم و خشک دارد، به بدن گرما داده و رطوبت بدن را میگیرد؛ در نتیجه مناسب افراد با طبع سرد و تر است. کسانی که طبع سرد و تر دارند با مصرف کرفس دچار مشکل نمیشوند، مگر آنکه در خوردن آن زیادهروی کنند. برعکس کسانی که طبع گرم و خشک دارند، باید در مصرف کرفس دقت داشته باشند. مصلح کرفس، سرکه است. پس افراد با طبع گرم و خشک باید برای ایجاد اعتدال، کرفس را با سرکه میل کنند تا دچار مشکلاتی شبیه نفخ نشوند.
فواید آب کرفس
ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
آب کرفس حاوی هشت ماده ضد سرطان مانند پلیآستیلن است. این ترکیبات با رادیکالهای آزاد محرک سرطان مقابله میکنند. این نوشیدنی از ابتلا به سرطان سینه، روده و لوسمی پیشگیری میکند. اسیدهای فنولیک موجود در آب کرفس گسترش تومورهای سرطانزا در بدن را محدود میکنند. مصرف آب کرفس موجب افزایش اتوفاژی میشود، فرایندی که در طی آن سلولهای ناکارامد عامل ایجاد سرطان از بین میرود.
موجب کاهش فشار خون میشود.
بر طبق مطالعات مختلف، نیترات و پتاسیم موجود در کرفس فشار خون را کاهش میدهد. ترکیبات موجود در کرفس موجب انبساط سرخرگها میشود که به کاهش فشار خون کمک میکند. در طب سنتی چینی کرفس، یک ماده خنک و کمک کننده فشار خون نامیده شده است. برای تنظیم فشار خون میتوانید روزانه یک لیوان آب کرفس میل کنید.
به لاغری و کاهش وزن کمک میکند.
آب کرفس کالری بسیار کمی دارد و مصرف آن شما را به دیگر نوشیدنیهای شیرین و پرکالری بیمیل میکند. این کاهش اشتها موجب میشود تا غذای کمتری بخورید. به همین دلیل به کسانی که رژیمهای لاغری دارند توصیه میشود تا روزانه یک لیوان آب کرفس میل کنند.
عملکرد کبد را بهبود میبخشد.
تنظیم عملکرد کبد، از دیگر خواص آب کرفس است. مصرف کرفس به سمزدایی کبد کمک میکند و بدن را از شر باکتری، قارچ و ویروسها نجات میدهد. ترکیبات موجود در کرفس آنزیمهای کبد را تنظیم کرده و از ابتلا به بیماری کبد چرب جلوگیری میکند.
سلامت دستگاه گوارش را تقویت میکند.
فیبر موجود در کرفس توسط باکتریهای روده بزرگ تخمیر میشود و سلامت دستگاه گوارش را افزایش میدهد. بر طبق مطالعات، ترکیبات موجود در کرفس ابتلا به بیماریهای روده و معده و یبوست را کاهش میدهد. همچنین مصرف آب کرفس حرکات روده را تقویت میکند.
به درمان دیابت کمک میکند.
کرفس حاوی آنتی اکسیدانهایی است که سطح قند خون را کاهش میدهد. ویتامین K موجود در کرفس موجب بهبود متابولیسم گلوکز شده و خواص ضد دیابت دارد. بر طبق تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی مصرف کرفس بیماری دیابت نوع ۲ را کنترل میکند.
موجب سلامت قلب و عروق میشود.
ترکیبات موجود در کرفس موجب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید میشود و از این طریق از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند. آنتی اکسیدانهای کرفس باعث کاهش رادیکالهای آزاد بدن شده و سلامت قلب و عروق را بهبود میبخشد.
آیا آب کرفس باعث چربیسوزی میشود؟
حالا که از خواص آب کرفس گفتیم شاید بزرگترین سوالی که در ذهن شما باقی مانده این باشد این است که آیا آب کرفس باعث چربیسوزی هم میشود؟ در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
اغلب گفته می شود که آب کرفس باعث کاهش وزن میشود. این ادعا فاقد شواهد علمی است و نیاز به تحقیقات بیشتر دارد. تنها چیزی که ما به طور قطع میدانیم این است که آب کرفس نسبتاً کمکالری است و در هر ۴۷۵ میلیلیتر آن ۸۵ کالری وجود دارد.
وزن شما در نهایت به میزان کالری دریافتی و مصرفی شما در طول روز بستگی دارد، بنابراین اگر میخواهید وزن خود را کاهش دهید، جایگزینکردن نوشیدنیهای پرکالری مانند چای شیرین یا نوشابه با آب کرفس، انتخاب هوشمندانهای به نظر میرسد.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.