انیمه توکیو غول، کشتار با دندانهای تیز در توکیو
انیمه توکیو غول مناسب اکثر افراد ناآشنا با جهان انیمههای ژاپنی نیست. ولی اگر اهل دیدن این آثار هستید و از دنبال کردن فانتزیهای پرشده از خشونت و خون ابایی ندارید، باید یک بار پا به دنیای عجیب آن بگذارید. در ادامه با ماه خاتون همراه باشید.
عنوان ژاپنی: Tōkyō Gūru/東京喰種-トーキョーグール
اسم فارسی: توکیو غول (غول توکیو)
براساس مانگایی از سوئی ایشیدا (Sui Ishida)
ژانر: رازآلود، فانتزی سیاه، ترسناک، اکشن و درام
خلاصهی داستان انیمه توکیو غول:
در نسخهای از شهر توکیو کشور ژاپن که تقریبا از همه نظر مشابه با دنیای امروز ما به نظر میرسد. انسانها درکنار غولها زندگی میکنند؛ غولهایی که اکثر اوقات، ظاهری دقیقا مشابه آدمهای عادی دارند و اقلیت جامعه را تشکیل میدهند. دولت تیمهایی را برای مبارزه با غولها ایجاد کرده است و از افرادی خاص برای کشتن حداکثری آنها بهره میبرد. مردم هم تکتک غولها را بهعنوان موجوداتی ترسناک و لایق قطعهقطعه شدن میشناسند که باید از دستشان فرار کرد. به همین خاطر به محض اینکه هویت یک غول نزد یک انسان فاش شود، آن فرد میرود و با یک گزارش، شرایط کشته شدن غول را فراهم میکند.
غولها موجوداتی مانند خونآشامهای آشنا برای مخاطب سینما و تلویزیون نیستند. آنها بهمعنی واقعی کلمه باید از گوشت انسان تغذیه کنند. عملا راهی به جز کشتن افراد مختلف برای زنده ماندن ندارند. تازه غذاهای عادی هم نهتنها برای آنها بهشدت بدمزه هستند، بلکه میتوانند غولها را شدیدا مریض کنند. در نتیجه هر چند هفته یک بار، یک غول برای زنده ماندن به شکار به دور از چشم همگان میپردازد و زندگی یک نفر را به پایان میرساند.
آغاز قصه انیمه توکیو غول
پسری جوان و ظاهرا عادی به اسم کانکی کن به خاطر رخدادی عجیب، عملا تبدیل به یک غول میشود و به جامعهی کوچک اما قوی این موجودات میپیوندد. او تازه پس از وارد شدن به این مسیر جدید میفهمد که چهقدر تصورات غالب انسانها از غولها و تصورات غالب غولها از انسانها پوچ و نادرست به نظر میرسند. در این بین اوضاع هر روز چه برای انسانها و چه برای غولها، خونینتر و ترسناکتر از روز قبل میشود.
ترتیب تماشا انیمه توکیو غول
انیمهی Tokyo Ghoul، محصول سال ۲۰۱۴ میلادی (فصل اول مجموعه)
انیمهی Tokyo Ghoul √A، محصول سال ۲۰۱۵ میلادی (فصل دوم مجموعه)
قسمت ویژهی [Tokyo Ghoul [Jack، محصول سال ۲۰۱۵
قسمت ویژهی Tokyo Ghoul: PINTO، محصول سال ۲۰۱۵
فصل اول انیمهی Tokyo Ghoul:re، محصول سال ۲۰۱۸ میلادی (فصل سوم مجموعه)
فصل دوم انیمهی Tokyo Ghoul:re، محصول سال ۲۰۱۸ (فصل چهارم و پایانی مجموعه)
خوشبختانه «انیمه توکیو غول» یکی از آن انیمههایی نیست که در مسیر تلاش برای تماشای آنها گم شوید. این انیمه از ۴ فصل تشکیل میشود که هرکدام ۱۲ قسمت دارند و صرفا در نامگذاری میتوانند گیجکننده به نظر برسند. وقتی هم که دو انیمیشن جداگانهی ساختهشده برای آنها را در نظر بگیرید، در کل میتوان گفت با مجموعهای متشکل از ۵۰ اپیزود روبهرو هستیم.
آشنایی کامل با انیمه توکیو غول
این انیمه اقتباسشده از روی یک سری مانگا است. همچنین به عقیدهی درصد قابل توجهی از افرادی که داستان را در هر دو مدیوم مانگا و انیمه دنبال کردهاند، انیمه توکیو غول هیچوقت نتوانست به قدرت و دقت مانگا خود برسد. پس اگر میخواهید تجربهی کاملی از قصهی «انیمه توکیو غول» داشته باشید، احتمالا نمیتوانید مطالعهی رمانهای نهچندان بلند و چندین و چند مانگای آن را پشت گوش بیاندازید.
اولین سری مانگا مجموعه با نام Tokyo Ghoul و در ۱۴ شماره منتشر شد. سپس نوبت به انتشار یک Light novel با همین نام در ۳ قسمت رسید. بعد با انتشار مانگا تکشمارهای [Tokyo Ghoul [Jack روبهرو بودیم و سپس مانگا ۱۶قسمتی Tokyo Ghoul:re را خواندیم. درنهایت هم با انتشار یک Light novel تکقسمتی با نام Tokyo Ghoul:re مواجه شدیم.
مورد ظلم واقع شدن اقلیت های گوناگون
مسئلهی مورد ظلم واقع شدن اقلیتها در جوامع گوناگون همواره یکی از مباحث بررسیشده توسط آثار سینمایی و تلویزیونی قدرتمند بوده است. اما در درصد بسیار بالایی از آثاری که موفق به بیانِ تأثیرگذار حرفی درست در این رابطه میشوند، میبینیم سازنده پشت برخی تابلوها مخفی شده است. در حقیقت حتی بعضی از آثار قدرتمندی که احساسات مخاطب را درگیر میکنند و نابرابریهای اجتماعی را زیر سؤال میبرند، انگار همیشه اقلیتهای مورد پسندِ مخاطبِ آگاهِ امروز را در مرکز قصهی خود قرار میدهند.
اگر جهان یا حداقل روشنفکرهای آن مشغول حمایت از افراد دارای ویژگی X باشند، غالب فیلمهای اینگونه هم چگونگی مورد ظلم قرار گرفتن افراد دارای ویژگی X را به تصویر میکشند. این یعنی ما با سیلی از قصهگوییهای محافظهکارانه روبهرو میشویم که گاهی از بیان داستانی و استعاری میترسند. ما آثاری را میبینیم که حرف شجاعانه و ارزشمندی را بیان میکنند اما روشی امن و نهچندان جسورانه را برای بیان آن به کار میگیرند.
انیمه توکیو غول اثری تابو شکن
به همین خاطر اثری مثل انیمه توکیو غول را میتوان تابوشکن صدا زد. چرا؟ چون اقلیت به تصویر کشیدهشده در جامعهی آن رسما مشتی آدمخوار هستند؛ موجوداتی با نام غول که واقعا به گوشت انسانها احتیاج دارند و مرگوزندگی را بین کشتن یا نکشتن انسانها میبینند. اینجا دیگر خبری از همذاتپنداریهای فرامتنی نیست. زیرا تماشاگر به یاد ظلمهای جامعهی واقعی به افراد دارای ویژگی X نمیافتد و خود به خود با اقلیت حاضر در این نسخه از توکیو همذاتپنداری نمیکند. در حقیقت اگر در جامعهی واقعی امروز موجوداتی انسانمانند و مثل ما وجود داشته باشند که برای زنده ماندن باید گوشت آدم بخورند، قطعا توسط جامعه سلاخی میشوند و مورد تنفر درصد بسیار بسیار بالایی از مردم قرار میگیرند.
پس سازنده مجبور است درون فانتزی تاریک خود، ما را به همذاتپنداری با اقلیتی برساند که امکان ندارد در دنیای واقعی با آن همذاتپنداری و موافقت کنیم. با انتخاب همین مسیر، Tokyo Ghoul تبدیل به محصولی میشود که اولا قطعا زیر فشار برخی انتقادها قرار میگیرد و ثانیا هرگز نمیتواند شدیدا عامهپسند باشد. اما دقیقا به خاطر انتخاب همین مسیر، گفتوگوهای اثر با تماشاگر تکاندهندهتر هستند؛ استعارهپردازیها معمولا اثرگذاری طولانیمدتی روی مخاطبهای هدف چنین محصولاتی دارند.
تابوشکنی دوم انیمه
هم در عمق تصویرسازی از همین غولها اتفاق میافتد؛ جایی که مخاطب میبیند در «توکیو غول» خبری از هیولاهای جذاب و مرسوم داستانهای اینگونه نیست و کارهای این موجودات، واقعا تنفربرانگیز و آزاردهنده هستند. سینما و تلویزیون امروز از موجوداتی مانند خونآشامها انقدر استفاده کرده است که انگار دیگر نمیشود از آنها ترسید. اصلا محصولات عا%D