روشهای تقویت اراده
روش های تقویت اراده:
۱- تعيين هدف
کاری را که دلت میخواهد انجام دهی؛ به طور دقیق مشخص کنی هدف تو باید شفاف؛ قابل اجرا؛ مطابق توان و استعداد تو و واقع بینانه باشد. اگر هدف تو جنبه بلند پروازی داشته باشد و خارج از تواناییهای شخصیات باشد، با مشکلات مواجه میشوی که به ناامیدی و دلسردی منجر میشود و از ادامه کار هم دست میکشی. چون خود را ناتوان و بی اراده میبینی که همین موارد منفی موجب فشار عصبی تو میگردد.
٢- شناخت توانایی
در وجودت توانایی و استعداد خاصی نهفته است باید اینها را کشف کنی. و برای رسیدن به اهدافت آنها را به کار ببری.
٣- برنامه ریزی
تو باید برای تمام امور شبانه روزی خودت برنامه ای منظم داشته باشی. هر روز که از خواب بیدار میشوی، برنامه های خودت را طبق اولویت یادداشت کن و خودت را موظف کن که تک تک آنها را انجام دهی؛ در صورت تخلف در هر کدام خودت را تنبیه و در صورت موفقیت در اجرای هر کدام خودت تشویق کن و به خودت پاداش بده.
۴- خود گویی مثبت(تلقین)
هر کلامی که از دهانت بیرون می آید؛ باور تو را میسازد. وقتی میگویی من آدم بی عرضه ای هستم؛ با این جمله حکم محکومیت خود را صادر کرده ای و به کاتالوگ کائنات سفارش دادی که تمام موارد منفی را به سویت سرازیر کند؛ سعی کن زمانی که گفت وگوی ذهنی با خودت داری؛ کلام تو از موضع قدرت باشد؛ هر آنچه را که به خودت میگویی چند برابر همان به خودت بر میگردد. اول ذهنت را بررسی کن و ببین بیشتر اوقات خودگویی های تو مثبت است یا منفی. چون زیربنای هستی تو تفکر است؛ اگر بخواهی مواردی عالی و مثبت در زندگی برایت پیش بیاید باید نگرش و بینش و ذهنیت خودت را تغییر دهی. یادت باشد که نود درصد تغییرات خوب و بد زندگی ات به نوع نگرش تو نسبت به رویدادهای زندگی بستگی دارد و ده درصد آن به وقایع بیرونی وابسته است. پس باید نگرش خود را عوض کنی.
مشکل افراد شکست خورده که دست از تلاش برداشتند در این است که خبر نداشتند در یک قدمی موفقیت هستند. راز موفقیت من در این بود که هر گاه برای باز کردن دری تلاش میکردم و باز نمیشد؛ با ارادهای قوی بارها و بارها تلاش میکردم و با خود میگفتم: “حتماً این کلید اراده؛ در صدمین بار در راه به رویم خواهد گشود.
۵- تدریجی بودن قدرت اراده
انتظار نداشته باش که یک شبه صاحب ارادهای قوی بشوی. تو نیاز به تمرین داری. برای این کار میتوانی اول از امور جزئی شروع کنی:
- به طور مثال اراده کن که هر روز صبح نیم ساعت زودتر از خواب بیدار شوی یا اگر عادت به ورزش کردن نداری؛سعی کن مدت ده دقیقه از صبح خود را به ورزش اختصاص دهی.
- به خودت قول بدهکاری را که برایت سخت است تنبلی مرتب از زیر آن در میروی؛ انجام دهی.
تمرینات تقویت اراده:
تمرین شماره یک:
در اتوبوس یا مترو نشستهای. فردی سالخورده وارد میشود. برخیز و جای خود را به او بده، هرچند که دلت نمیخواهد این کار را بکنی. این کار را انجام بده. البته نه به خاطر مؤدب بودن؛ زیرا تو کاری را انجام دادی که تمایل نداشتی. این تمرینی است برای غلبه کردن بر مقاومت ذهنی و روحی خودت.
تمرین شماره دو:
کلی ظرف کثیف داخل سینک آشپزخانه است که باید شسته شوند. تو به خاطر تنبلی، شستن آنها را به تعویق میاندازی. فوری بلند شو و آنها را بشور. اجازه نده تنبلی تو را کنترل کند. وقتی به این صورت عمل کنی در واقع قدرت اراده ات را تقویت کرده ای.
تمرین شماره سه:
وقتی به خانه میآیی و مستقیم سراغ تلویزیون میروی. چون احساس تنبلی میکنی زورت میآید دوش بگیری. بر این حال و هوا غلبه کن و اول دوش بگیر.
تمرین شماره چهار:
آیا دوست داری قهوه یا چای خود را با شکر بخوری؟ اگر این چنین است؛ مدت یک هفته چای یا قهوه ات را بدون شکر بخور. آیا در روز بیش از سه فنجان چای می نوشی؟ مدت ده روز آن را به دو فنجان در روز برسان. در این صورت تو ثابت کرده ای که میتوانی عادتهایت را کنترل کنی یا آنها را تغییر دهی. این یعنی قدرت اراده.
تمرین شماره پنج:
اگر برای بالا رفتن میتوانی از آسانسور یا پله استفاده کنی، تو پله را انتخاب کن البته اگر طبقات خیلی زیاد نباشند. در این صورت بر تنبلی خودت غلبه کرده ای.
در واقع با تقویت قدرت اراده؛ قدرت درونی خود را آشکار میکنی که باعث میشود بر عادتهای ناجور و مضر خود غلبه کنی، راحت تر تصمیم بگیری و دل و جرئت پیدا کنی که تمام موانع را از سر راه خود برداری و موفق شوی.
______
کتاب: از سر راه خودت کنار برو
نویسنده: نفیسه معتکف
__________
اگر به بخش داستانک علاقه مندید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید: