گل گازمانیا خورشیدی
گیاه گازمانیا یکی از گلهای آپارتمانی است که ۳ تا ۴ سال عمر میکند و زمانی که به گل رفت، میتوان از پاجوشهای اطراف گیاه برای تکثیر گلهای جدید استفاده کرد. گازمانیا از خانواده آناناسیان و بومی جنگلهای گرم و مرطوب قاره آمریکاست و برگهای زیبا، ظاهر همیشه سبز و گل جذاب و قرمزش آن را به یکی از گیاهان محبوب آپارتمانی تبدیل کرده است.
نگهداری و تکثیر گیاه گازمانیا در آپارتمانهای پر نور به راحتی امکانپذیر است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
گازمانیا به دلیل رنگ فوق العاده گل هایش که طیف زیادیی از رنگ ها را مانند زرد، نارنجی، قرمز، صورتی ، سفید و… و حتی رنگ های ترکیبی شامل می شود، به صورت گسترده در طراحی دکوراسیون در هتل ها، لابی ، مراکز خرید و … بکار برده می شود و مردم علاقه زیادی به آن دارند. گفتنی است که در صورت نگهداری صحیح گل های این گیاه به مدت ۴ ماه سالم باقی می مانند.
شرایط نگهداری گیاه گازمانیا
خاک مناسب:
مخلوطی از خاک لومی سبک و پیت برای کاشت این گیاه در گلدان مناسب است. همچنین مخلوطی از خاک تورب، خاک باغچه و خاکبرگ تجزیه نشده را نیز میتوان برای پرورش این گل استفاده کرد.
به طور کلی خاکی که در آن گیاه گازمانیا را پرورش میدهید باید فاقد آهک، سرشار از مواد آلی و دارای زهکش کافی برای خروج آب اضافی باشد.
آبیاری مناسب:
برای آبیاری گل گازمانیا باید از آب فاقد املاح استفاده شود، بنابراین بهتر است مقداری آب جوشیده ولرم که با دمای اتاق همدما شده را برای آب دادن به گلتان کنار داشته باشید. در بهار و تابستان که هوا گرمتر است گیاه را هفتهای یکبار آبیاری کنید و در پاییز و زمستان تنها هنگامی گیاه را آبیاری کنید که خاک گلدان خشک شده باشد.
ریختن آب در کاسه گل به رفع نیاز رطوبتی گیاه کمک خواهد کرد؛ بنابراین در هنگام آبیاری، کمی آب در قاعده گلبرگها بریزید.
نور مناسب:
برای رشد و پرورش بهتر گیاه گازمانیا بهتر است که در نور کافی و غیر مستقیم خورشید قرار بگیرد. پنجره های آفتاب گیر آپارتمانی بهترین گزینه برای نور گیری می باشند.
مواظب باشید تا نور خورشید مستقیم به گیاه نتابد چون باعث به وجود آمدن آسیب های جدی در گیاه می شود.
دمای مناسب :
درجه حرارت مناسب برای نگهداری گل گازمانیا دمای ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است و در فصل زمستان تا دمای ۱۴ درجه را نیز تحمل میکند. ولی در دماهای کمتر، گیاه از بین میرود.
کوددهی مناسب:
مقدار یک گرم در لیتر از کودهای زینتی را ماهی یکبار در طول فصل رشد؛ یعنی بهار و تابستان برای کمک به رشد بهتر گل گازمانیا به کار گیرید. همچنین میتوانید از کود مایع با نصف غلظت توصیه شده استفاده کنید.
تعویض گلدان:
گازمانیاهای بزرگ تر، نباید تعویض گلدان شوند. گازمانیاهای کوچک تر را میتوان تعویض گلدان کرد. اما وقتی که بالغ شدند دیگر گلدان آنها را عوض نکنید و تنها منتظر گلدهی باشید. یک گازمانیای بالغ گیاهی نسبتا سنگین است و در گلدانهای پلاستیکی معمولی واژگون میشود. پس مطمئن شوید که گلدانی سنگین برای کاشت گازمانیا انتخاب میکنید.
برای تعویض گلدان ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه اندکی خشک شود. سپس به کف و دیوارههای گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج میشود. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید.
مشکلات نگهداری و تکثیر گیاه گازمانیا
۱. اگر گیاه شما در حال خشک شدن است.
اگر گیاه گازمانیا به گل رفته است و در حال خشک شدن است، نگران نباشید؛ این روند طبیعی رشد گیاه است و عمر گل به پایان رسیده است. پاجوشهای اطراف گیاه را جدا کنید و به شیوه تکثیر گیاه که در ادامه مقاله آورده شده است، آن را تکثیر کنید.
۲. اگر برگها قهوهای و خشک شدهاند.
گیاه نیاز به آبیاری بیشتری دارد.
۳. چنانچه تمام قسمتهای گیاه سیاه شدهاند.
محیط نگهداری گیاه سرد است، گل را به مکانی با دمای مناسب انتقال دهید و زهکش کف گلدان را بررسی کنید تا مطمئن شوید خاک اطراف آن باتلاقی نشده باشد.
۴. وقتی نوک برگها قهوهای و خشک شدهاند.
محیط گیاه گرم است، آبیاری را بیشتر و روزانه با آب فاقد املاح برگها را غبارپاشی کنید.
۵. زخمهای پنبهای شکل سفید روی برگها هستند.
گیاه دچار آفت شده است، مطابق دستور العمل سمپاشی انجام.دهید.
۶. سطح زیر برگها تار عنکبوت بسته.است.
استعامل ایجاد آن کنه قرمز است. گلدان گازمانیا را از دیگر گیاهانتان دور کنید. و با پارچه و یا اسفنج آغشته به سم کنهکش سطح زیرین آنها را تمیز.کنید.
۷. گیاه به گل نرفته است.
اگر گازمانیا شما بالغ است و هنوز به گل نرفته، شرایط نوری گیاه را بازبینی و نور کافی را تامین کنید و کوددهی انجام دهید تا گلدهی گیاه تحریک شود.
اگر به بخش گل و گیاه علاقمند هستید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.
گل خورشیدی
گردآوری:صبا طاهری