آبیاری گیاهان آپارتمانی در هنگام سفر
روش های آبیاری گیاهان در مسافرت بسیار متنوع است و به شما کمک میکند تا با انتخاب روش مناسب برای آبیاری گیاهان خود در زمانی که در خانه حضور ندارید به خوبی نیازهای گیاهانتان را تامین کنید و گیاهان تا زمان برگشت شما از سفر شاداب و با طراوت باقی بمانند. یکی از دغدغههای افراد مختلف قبل از سفر به خصوص سفرهای طولانی مدت، مسئله رسیدگی به آب و تغذیه گیاهان است که باعث شده بسیاری از افراد به همین دلیل از نگه داشتن گیاهان در خانه منصرف شوند. اینجاست که آشنایی با روشهای آبیاری گیاهان در مسافرت میتواند برگ برنده شما باشد.
در این مقاله قصد داریم تعدادی از سادهترین روشهای آبیاری گیاهان در مسافرت را باهم مرور کنیم، با ماه خاتون همراه باشید.
استفاده از بطری آب:
یک روش بسیار ساده، در دسترس و کاربردی برای آبیاری گیاهان این است که از یک بطری پلاستیکی برای آبیاری گیاهان استفاده کنید. در این روش کافی است که یک بطری را پر از آب کنید، درپوش آن را کمی شل نمایید یا چند سوراخ روی درپوش ایجاد و بعد بطری را بهصورت وارونه در خاک گلدان فرو کنید. به این صورت آب قطرهقطره خارجشده و گلدان را آبیاری میکند.
علاوه بر اینکه استفاده از این روش یکی از مناسبترین روشهای آبیاری گیاهان در مسافرت است، یکی از روشهای ساده برای آبیاری روزانه گیاهان هم به شمار میرود و میتوانید در صورت تمایل بهصورت مداوم از این روش استفاده کنید. فقط حواستان باشد که استفاده از این روش فقط برای گیاهانی که به آبیاری روانه نیاز دارند، مناسب است و هر بطری بهطور متوسط برای ۵ روز آبیاری کافی است.
حوله و ظرف آب:
روشی که در این قسمت میخواهیم به شما معرفی کنیم، برای گیاهانی کاربرد دارد که آب زیادی نیاز دارند مانند گیاهان مناطق جنگلی و مرطوب. این روش آبیاری در عین کاربردی بودن بسیار ساده است و کافی است که یک لگن بزرگ یا وان حمام را تا نیمه آب کنید و کف آن را با تعدادی حوله بپوشانید، سپس گلدانها را روی حولهها قرار دهید.
در این روش آب از کف وارد گلدان میشود و ریشه گیاه آن را جذب میکند. فقط باید مطمئن شوید که کف گلدانها سوراخ است و آب میتواند وارد گلدان شود. با این روش برای تقریباً ۱ هفته خیال شما از بابت آبیاری گلدانها آسوده خواهد بود.
اگر از این روش آبیاری استفاده کردید باید نیاز گلدانها به نور را هم در نظر بگیرید، بهخصوص درصورتیکه از وان استفاده میکنید. اطمینان حاصل کنید که گیاهان شما از آن دستهای نباشند که به نور زیاد و مستقیم احتیاج دارند، چراکه در این صورت به خاطر کمبود نور از بین خواهند رفت.
فیتیله گذاری:
برای این روش کافی است که یک لگن را بهعنوان مخزن آب در نظر بگیرید و آن را پر از آب کنید. بعد یک رشته نخ پنبهای یا نخ کاموا را از مخزن به هر گلدان بکشید، به این صورت که چند سانتیمتر از یک انتهای نخ در ظرف آب باشد و سمت دیگر در خاک گلدان فرو رفته باشد. به این صورت گلدانها بهصورت قطرهای آبیاری خواهند شد.
از مزایای این روش این است که میتوانید همزمان چند گلدان را آبیاری نمایید. فقط در نظر داشته باشید که اندازه مخزن و آب آن با مدتزمان سفر شما هماهنگ باشد، چراکه هرچقدر غیبت شما طولانیتر باشد، باید از مخزن آب بزرگتری استفاده کنید. بهتر است پس از قرار دادن نخها یا بهاصطلاح فیتیله گذاری، به گلدانها آب دهید تا جریان آب بهتر در نخ برقرار شود. این روش برای گیاهانی مناسب است که حدود یک روز در میان به آبیاری نیاز دارند.
زیرگلدانی:
یک روش بسیار ساده و سریع برای آبیاری گیاهانی که به آب زیادی نیاز ندارند مانند انواع ساکولنت و کاکتوس این است که یک زیرگلدانی را از ماسه و آب پر کنید و گلدان را داخل آن قرار دهید. این روش بسیار آسان است، اما برای گیاهان حساس به کمبود آب مناسب نیست. همچنین این روش برای تقریباً ۳ روز میتواند از گلدان شما حفاظت کند و یک روش بلندمدت نیست.
ایجاد پوشش پلاستیکی:
روش دیگر آبیاری گیاهان در مسافرت، قرار دادن کیسه پلاستیکی روی گلدان است. دقایق آخر که منزل را ترک میکنید گیاهان خود را خوب سیراب کنید و یک کیسه پلاستیکی روی هر کدام قرار دهید. با این روش، تعریق صورت میگیرد و تبخیر به حداقل میرسد. توجه داشته باشید که نور خورشید به طور مستقیم به گلدان و پلاستیک نتابد، زیرا مانند گلخانه عمل میکنند و گرمای ایجاد شده به گیاه آسیب میزند. با این روش گیاهان آپارتمانی حداقل ۱۵ روز میتوانند با سلامت زندگی کنند. سعی کنید در این روش کیسه پلاستیکی تا اندازهای به گیاه نچسبد که راه تنفس را بگیرد.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.