با افراد سمی چگونه برخورد کنیم؟
با افراد سمی چگونه برخورد کنیم؟
عدهی خاصی را کنار بگذارید!
هرس روابط گاهی به معنای رها کردن افرادی است که مایهی رنج تان هستند.
گاهی یگانه کاری که باید بکنید خداحافظی از کسانی است که همواره سلامت ذهنی و عاطفیتان را به خطر میاندازد.
رابطه حتی اگر فرسوده تان کند، مانع رشدتان شود و از خود واقعی تان محرومتان کرده باشد. یا بدتر، ریشهتان را خشکانده یا در آن با شما بدرفتاری شده باشد. باز هم تمام کردنش دردناک است.
روی دوستیها، ازدواج، شرکای تجاری و اعضای خانواده مان زیاد سرمایه گذاری می کنیم. اغلب یکی از همین روابط صمیمانه (فرد یا افرادی که سالها با آنها رابطه ی عمیق و صمیمانه داشته ایم.) بیشترین درد و آشفتگی را برایمان به بار می آورند.
در یکی از این روابط به جایی می رسیم که وزنهی رنج و مشکلات از جنبه های مثبت رابطه سنگین تر می شود. و به نظر می رسد که دشواری پایان دادن به رابطه از بدبختی حفظ آن کمتر است.
به عنوان مثال:
یکی از سخت ترین کارهایی که استیو مجبور به انجامش شده قطع رابطه ی کامل با نامزد سابقش بوده است. بعد از یک سال رابطه ی سراسر رنجش احساس کرد این فرد نمیتواند هیچ جایی در زندگیاش داشته باشد، حتی به عنوان دوست.
تعامل آنها برای هر دویشان بیش از حد آزار دهنده بود و نمیتوانستند در کنار هم خوشحال باشند.
بنابراین استیو تصمیم گرفت به اروپا سفر کن.د و بدون دسترسی به تلفن همراه هشت ماه در سفر باشد تا خود را «مجبور» به پایان همیشگی این رابطه کند. این کار برایش سخت بود. ولی می دانست یگانه راه پایان دادن به این رابطه، «ناگهانی» انجام دادن آن است. طوری که برای هر دو طرف صحبت با یکدیگر غیرممکن باشد.
لازم نیست برای رهایی از یک رابطهی بد از کشور خارج شوید،ولی شاید بد نباشد برای حذف افراد خاصی از زندگی تان روشی پیشگیرانه را در پیش بگیرید و به آن پای بند باشید.
قبول داریم که گرفتن تصمیم نهایی کار آسانی نیست، ولی برخی اختلافات در هر رابطه ای که باشند نشانهی فرا رسیدن زمان خداحافظی هستند.
اینها عبارتند از:
- خشونت کلامی، عاطفی یا فیزیکی
- دروغ گویی، بی وفایی یا فریب کاری مداوم
- تفاوت در ارزشهای محوری، تردید در پایبندی به اصول اخلاقی
- آسیب کلی، منفی بودن و ناسازگاری
- بی مسؤولیتی مداوم و زیانبار
- رفتارهای بچگانه ی مداوم و بازی با احساسات
- مشکلات حل نشده یا درمان نشده ی روانی
- اعتیاد (به مواد مخدر، الكل، قمار، پورنوگرافی و اعتیاد جنسی)
- مقاومت در برابر برقراری ارتباط، حل مشکلات یا سرمایه گذاری روی رابطه
جدا از این مشکلات جدی، گاهی خود رابطه به مرحلهی پایان میرسد.
شاید بنابه دلایلی که صددرصد برایتان قابل درک نیستند، متوجه شوید طرف مقابل بیشتر از آن که به زندگیتان نشاط می دهد، آن را جهنم کرده است. شاید به جایی برسید که دیگر نخواهید با آن به هم ریختگی و آشفتگی عاطفی کلنجار بروید که فردی در زندگیتان به وجود می آورد.
اگر کسی که باعث رنج تان شده است همسر، پدر، مادر، بردار،خواهر یا فرزند بزرگسال تان باشد، پایان دادن به رابطه برایتان عواقب بدی خواهد داشت.
ولی می توانید این روابط را بهتر مدیریت کنید و با تعیین مرز های قطعی و نشان دادن آنها به طرف دیگر از سلامت روانی خود محافظت کنید.
با مراجعه به این پست در وبلاگ بری، با عنوان جسورانه زندگی کنید تا شکوفا شوید، دربارهی تعیین مرز می توانید بیشتر مطالعه کنید.
اگر پدر و مادر سرسختی دارید یا اعضای دیگر خانوادهتان مایهی عذابتان هستند. با مراجعه کردن به این مقاله درباره ی چگونگی رفتار با آنها می توانید بیشتر مطالعه کنید. یا در صورتی که در رابطه با همسرتان احساس خوشبختی نمیکنید. و به جدایی فکر میکنید بد نیست به این مطلب مراجعه کنید.
البته مدیریت یا پایان دادن به هر رابطهای راه حلی سریع نیست. جدا شدن از کسی که نقش مهمی در زندگیتان داشته ناراحت کننده است. و شاید ماهها یا سالها طول بکشد. ولی اگر این نکته را در بین گزینه های هرس ذهن تان قرار نمی دادیم، پشیمان می شدیم.
چند پیشنهاد دیگر برای رهایی از روابط عذاب آور یا روابطی که همه انرژیتان را میگیرند:
- به جنبههای مثبت زندگی بدون این فرد فکر کنید.
- به پیامدهای بد خداحافظی هم فکر کنید.
- معنای واقعی «خداحافظی» را برای خودتان تعریف کنید.
- منظور خود را بدون ملامت منتقل کنید.
- به این فکر کنید که اگر طرف مقابل واکنش منفی نشان دهد چه کار میکنید.
- بپذیرید که شاید این کار زنان ببرد.
- به خودتان فرصت غصه خوردن بدهید.
____
منبع: کتاب هرس ذهن
نویسنده: استیوی اسکات – بری داونپورت
مترجم: صدف حکیمی زاده
________
اگر به بخش روانشناسی علاقمند هستید از مقاله قبلی ما نیز دیدن کنید.
روی لینک زیر کلیک کنید.
___________